Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Oferta pregătită de liberali pentru vechiul PDL

Demisia lui Vasile Blaga din funcția de copreședinte al noului PNL a tulburat serios apele în partid, iar acum cei din vechiul PDL sunt așteptați să vină cu o propunere care să-l înlocuiască pe Blaga în conducerea partidului.

Citește și: Victor Ponta s-a ales cu un proces din partea unui fost ministru de-al său

Citește și: Victor Ponta o dă de gol pe Laura Codruța Kovesi: Cum a surprins-o alături de Sebastian Ghiță

Citește și: DNA primește 'muniție' nouă săptămâna viitoare

Surse din vechiul PDL susțin că bătălia este foarte mare în interiorul partidului din două motive. Oamenii pe care i-ar fi agreat Vasile Blaga ca și succesori au declinat oferta. Pe rând, Gheorghe Flutur sau Mircea Hava au declinat oferta lui Blaga și l-au lăsat în off-side pe fostul președinte. Ca de exemplu, Flutur nici nu va participa la ședința de astăzi, fiind plecat în Germania.

Din acest motiv, vechii liberali pregătesc o ofertă menită să calmeze spiritele. În ședința, care va începe la ora 15.00 în Modrogran, vechiul PNL va propune ca vechiul PDL să nu desemneze un om care să ocupe funcția de copreședinte, iar Alina Gorghiu să rămână unic președinte al partidului.

Pentru a respecta statutul, cei din vechiul PDL vor desemna unul dintre primvicepreședinții partidului să preia atribuțiile de copreședinte, dar la nivel oficial acesta să nu se numească copreședinte. O chestiune mai alambicată, dar care ar avea rolul de a le permite celor din noul PNL să spună că au ieșit întăriți din această criză și să clameze finalizarea fuziunii.

Primvicepreședintele din partea PDL, cu atribuții de copreședinte, îi va prelua toate puterile lui Vasile Blaga și va semna listele pentru parlamentare, alături de Alina Gorghiu.

Atenție! Această ofertă a vechilor liberali va fi făcută doar dacă cei din vechiul PDL nu vor reuși să vină cu o propunere clară de copreședinte în locul lui Vasile Blaga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.