Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Papa Francisc vine în România la invitația lui Klaus Iohannis

Papa Francisc ar putea vizita Romania in 2018, potrivit unor surse oficiale. Suveranul Pontif va raspunde astfel invitatiei pe care presedintele Klaus Iohannis i-a adresat-o, anul trecut, cand a mers la Vatican.

Reprezentantii tarii noastre si cei ai Sfantului Scaun negociaza acum detaliile vizitei. O varianta ar fi ca Sfantul Parinte sa participe la ceremoniile din 2018, prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. Pana atunci, Klaus Iohannis s-a intalnit marti, la Cotroceni, cu noul ambasador al Vaticanului in Romania.

Citește și: Vanghelie a făcut SCANDAL uriaș cu jurnaliștii: Duceţi-vă dracului de-aici, de golanii dracului!

Monseniorul Miguel Buendia, trimisul Papei Francisc la Bucuresti, l-a vizitat pe Klaus Iohannis. Dincolo de subiectul convietuirii confesiunilor religioase in Romania, discutia a vizat si pregatirea vizitei pe care Sfantul Parinte o va face in tara noastra. Invitatia a fost adresata direct Suveranului Pontif de seful statului, anul trecut.

Raspunsul Papei Francisc a venit prompt, atunci, si a fost unul pozitiv. Reprezentantii Presedintiei si cei ai Vaticanului au continuat sa negocieze in toata aceasta perioada, pentru a stabili detaliile vizitei istorice. Iar aceasta, potrivit unor surse oficiale, ar putea avea loc in 2018, anul centenarului Marii Uniri.

Citește și: Un alt fost ministru din cabinetul Victor Ponta a ajuns la DNA

Ar fi pentru a doua oara cand un lider al Bisericii Catolice viziteaza o tara preponderent ortodoxa. Premiera s-a consumat in mai 1999, cand Papa Ioan Paul a sosit la Bucuresti. Ramane de vazut daca Papa Francisc va alege sa viziteze doar Bucurestiul, sau va merge si la Alba Iulia, la Catedrala Marii Uniri, anunță PRO TV.

Citește și: Reacția Simonei Halep după înfrângerea de la Australian Open: Am fost foarte bolnavă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.