Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Paznicii de la cheile fericirii

Actualii parlamentari așteaptă finalizarea listelor la fel de emoționați cum îl așteaptă copiii pe Moș Crăciun să aducă cadourile. Aproape nimeni nu este sigur de un loc pe listă, iar la București este cea mai mare bătălie.

Citește și: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în dosarul lui Kovesi de la DIICOT cu Black Cube: Ghiță e DENUNȚĂTOR

Citește și: Lupte intestine în PNL: Nume grele își dispută moștenirea lui Blaga

În PNL s-au conturat două scenarii pentru finalizarea listelor: dacă vine Dacian Cioloș către PNL, atunci se va merge cu o listă formată din oameni de afaceri, apropiați ai lui Dacian Cioloș, dar și vedete, însă dacă nu vine Dacian Cioloș către PNL atunci lista va fi alcătuită în mare parte din oameni politici.

Liberalii își impun să scoată 14 deputați și senatori la Capitală, iar de pe lista care se vehiculează momentan nu lipsesc nume precum Cătălin Predoiu, Adriana Săftoiu, Eugen Nicolăescu, Ovidiu Raețchi etc.

Cuvântul final îl va avea de spus Alina Gorghiu, cea care păzește cheile fericirii în PNL. Surse liberale susțin că nu este exclus ca Alina Gorghiu să arunce rapid din barcă, pe ultima sută de metri, vreo câțiva grei politici, care nu mai au sprijin în partid.

La PSD situația este și mai complicată. Paznicul cheilor este Liviu Dragnea, care și-a asumat faptul că va fi omul ce va construi listele la București, iar numărul de locuri eligibile este mai mare de 25. Aici nimeni nu este sigur de locul său și toți așteaptă lumina care va veni în Comitetul Executiv al PSD. Din țară se așteaptă propuneri, dar ultimul cuvânt îl va avea tot Liviu Dragnea.

Spre deosebire de Gorghiu, Dragnea a aplicat o altă strategie. El a purtat doar discuții individuale, iar din partid nu s-au scurs liste mai mult sau mai puțin probabile. Toți aspiranții așteaptă Comitetul Executiv și tocmai de aceea s-a evitat situația unui scandal intern generat de cei care au aflat că nu mai sunt pe listele pentru parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.