Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Pe cine vizeză DNA în dosarul iubitului Adrianei Săftoiu

DNA

Reprezentanţi ai mai multor companii viticole şi funcţionari publici din cadrul ANAF ar fi vizaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul în care se fac cercetări cu privire la evaziune fiscală, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat, cu un prejudiciu de 600 milioane lei, precizează surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ancheta ar viza reprezentanţi ai mai multor companii viticole. În urma percheziţiilor, vor fi duse la audieri peste 20 de persoane.

George Ivănescu, acționar la compania de vinuri Murfatlar, a fost adus cu mandat, luni, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală de 600 milioane lei. Potrivit Antena 3, George Ivănescu ar fi iubitul Adrianei Săftoiu, lider al PNL.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

Aceleaşi surse au arătat că în dosar s-ar cerceta modul în care o companie producătoare de băuturi alcoolice ar fi încheiat contracte cu diverse societăţi. Mai exact, s-ar fi încheiat contracte pe termen lung ce nu conţineau preţul finit al produselor din must sau fermentaţie.

Sursele au mai precizat că, în această anchetă, ar fi vizate 44 de persoane, reprezentanţi ai companiilor viticole, ai unor firme distribuitoare, dar şi funcţionari publici din cadrul ANAF.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

Procurorii DNA efectuează, luni, 28 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Constanţa, Ilfov, Buzău şi Prahova, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2010 - 2014, asimilate infracţiunilor de corupţie şi evaziune fiscală.

Potrivit surselor judiciare, prejudiciul estimat este de aproximativ 600 milioane lei.

Citește și: Serena Williams îi dă vestea anului Simonei Halep: Anunțul făcut de jucătoare

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârşirii, în perioada 2010 - 2014, a unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi de evaziune fiscală. În cursul dimineţii de 17 octombrie, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 28 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în mai multe localităţi din judeţele Constanţa, Ilfov, Buzău şi Prahova, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se preciza într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Citește și: Miranda Kerr a fost atacată în casa sa: Un bărbat a fost împușcat, unul a fost înjunghiat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.