Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Plouă cu DEMISII în PNL: planul liberalilor, după DEZASTRUL din alegeri

portalsm.ro
sah

PNL a obținut un scor dezastruos în aceste alegeri parlamentare, iar în partid se pregătesc demisii de răsunet. Conform Biroului Electoral Central, PNL a obținut un scor de 20,02%.

Citește și: BEC a numărat aproape 100% din rezultate: Rezultate parțiale, ora 8

Vezi și: Prima reacţie a lui Klaus Iohannis după alegeri: Ce gest a făcut preşedintele / FOTO

Surse din PNL ne-au precizat că în afara demisiei previzibile a Alinei Gorghiu și alți oameni din conducerea partidului sunt pregătiți să demisioneze. Cristian Bușoi, liderul PNL București, secretarul general Ilie Bolojan, dar și strategul din această campanie, Gheorghe Falcă, toți sunt cu mandatele pe masă și își vor da demisiile.

Pe lângă aceștia, liderii PNL din teritoriu sunt pregătiți să demisioneze. Mulți dintre ei au vrut să facă acest gest azi noapte, dar au fost opriți de către cei din conducerea centrală pentru că se considera că astfel ar fi demobilizat toți oamenii din secțiile de votare.

O întâlnire crucială pentru viitorul partidului va avea loc, astăzi, în Modrogan. Președintele Alina Gorghiu va chema liderii de filiale pentru a avea o discuție, dar îi va pune în fața faptului împlinit și le va explica că demisionează din funcția de lider al partidului.

În ciuda acestui val de demisii, conducerea PNL va rămâne interimară până la Congres, care este cerut cât mai rapid de toți liderii din partid. În aceste momente se discută despre un Congres organizat la începutul lunii ianuarie. Acest Congres va avea rolul să definitiveze fuziunea dintre vechiul PNL și vechiul PDL, prin alegerea unui președinte unic al marelui PNL.

Acest Congres este considerat de mulți lideri ai PNL momentul zero al partidului, în special după acest dezastru de la alegerile parlamentare. Încă de pe acum bătăliile între vechiul PNL și vechiul PDL se anunță crâncene, iar liderii din vechiul PDL se antrenează pentru a prelua partidul începând cu 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.