Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PNL, lovitură grea pentru PSD, în Parlament/ UPDATE

negocieri

PSD a anunțat că una dintre prioritățile acestui an o reprezintă revizuirea Constituției, acest obiectiv fiind anunțat de Victor Ponta chiar la începutul anului.

PNL joacă tare în Comisia de Constituție. Surse liberale ne-au precizat că mandatul primit de la partid este acela de a cere reluarea discuțiilor de laînceput.

PNL va solicita, practic, resetarea tuturor discuțiilor din Comisia de revizuire. PSD nu va avea de ales și, dacă dorește să treacă Constituția, va accepta varianta PNL pentru că altfel nu fac majoritatea de două treimi.

Liberalii caută să facă o altă negociere față de cea de pe vremea USL. În acea perioadă, Crin Antonescu, candidat la prezidențiale, a cedat foarte multe dintre atribuțiile președintelui, dar în noul context, cu Iohannis la Cotroceni și cu șanse mari la un al doilea mandat, liberalii nu vor să mai cedeze din atribuții către premier.

În acest context, lucrările la Constituție sunt în aer și este foarte posibil ca revizuirea Constituției să fie lăsată în sarcina legislaturii viitoare, în care va fi o altă configurație politică.

UPDATE: Din cauza lipsei de consens politic președintele Comisiei de revizuire a Constituției, Ioan Chelaru, a fost nevoit să întrerupă lucrările Comisiei și a cerut o întâlnire între liderii partidelor politice parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.