Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Primele scântei în coaliția PSD-ALDE

Inquam Photos / Adriana Neagoe
dragnea tariceanu

Coaliția de guvernare formată din PSD și ALDE are parte de primele scântei, pentru că se ciocnesc interesele politice ale celor două partide. În ciuda faptului că a câștigat conducerea unică a ALDE, Călin Popescu Tăriceanu nu poate fi tocmai fericit.

Citește și: Liviu Dragnea a decis: omul lui Băsescu îi ia locul Olguței Vasilescu

Surse din PSD ne-au explicat că se operează deja schimbări în teritoriu la oamenii susținuți din partea fostului PC, de către Daniel Constantin. Premierul Sorin Grindeanu a operat câteva demiteri, dar acum urmează proba de foc a numirilor, ceea ce redeschide discuția despre aportul politic pe care îl poate aduce ALDE.

Liviu Dragnea este conștient că operațiunea de mazilire a lui Daniel Constantin poate avea efecte în plan politic, în primul rând că oamenii acestuia nu vor mai susține proiectele coaliției PSD-ALDE nici în Parlament, nici în teritoriu.

O problemă în acest sens este în teritoriu, acolo unde consilierii ”fideli” lui Daniel Constantin ar putea face jocurile în anumite consilii, unde lupta este ceva mai strânsă.

Tocmai din acest motiv, surse din coaliția de guvernare ne-au explicat că s-a ridicat deja problema aportului politic pe care îl mai poate aduce ALDE. Dacă acesta scade, nici funcțiile care ar reveni celor de la ALDE nu vor mai fi la fel de generoase.

În aceste zile, liderii coaliției duc un război al nervilor, dar problema va fi tranșată într-o perioadă relativ scurtă. În cazul în care PSD nu va accepta un ALDE cu o zestre mai săracă, dar cu aceleași drepturi, atunci tensiunile s-ar putea intensifica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.