Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD caută tehnocrat de sacrificiu la Justiţie. Florin Iordache, ca şi DEMIS

sut afara excludere

Actualul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, este ca şi remaniat. Atât premierul Sorin Grindeanu, cât şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au lăsat foarte clar să se înţeleagă că Iordache va fi demis, însă acest lucru se va întâmpla după ce trece bugetul prin Parlament şi se trece de moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie.

Citeşte şi: Grindeanu anunţă când îl DEMITE pe Florin Iordache

Citeşte şi: Liviu Dragnea anunță DEMITEREA lui Florin Iordache

Surse din PSD ne-au explicat că s-a purtat deja o discuţie cu Florin Iordache, care a înţeles că trebuie să facă un sacrificiu politic. Cel mai probabil, Iordache va fi cel care va ieşi public şi îşi va anunţa demisia.

În acest context, liderii PSD caută un om cu profil de tehnocrat, care să aibă o reputaţie foarte bună în domeniul Justiţiei şi care să fie de acord să ducă un proiect de lege cu prevederi asemănătoare celebrei OUG 13 în Parlament. Proiectul de lege este deja schiţat de către liderii PSD, dar este nevoie de un om care să îl ducă în Parlament şi să asigure comunicarea publică pe acest subiect.

Marea problemă a liderilor PSD este că va fi foarte greu de găsit un astfel de om. Puţini sunt cei care s-ar înhăma la o astfel de misiune, în contextul unei tensiuni sociale uriaşe, pentru că fiecare riscă să aibă soarta lui Florin Iordache.

De asemenea, nu este de neglijat nici posibila opoziţie a preşedintelui Klaus Iohannis, cel care îl va chestiona pe noul ministru al Justiţiei fix pe aceste teme, având dreptul să şi refuze o primă propunere venită din partea Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.