Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE S-a trezit Victor Ponta

ponta zambeste

Unitatea fragila a PSD dupa pierderea alegerilor prezidentiale si scenariul unei sciziuni pe linia Geoana-Vanghelie au primit, recent, marea lovitura a unui Cod Fiscal plin de masuri liberale.

Surse din PSD au explicat pentru stiripesurse.ro ca ruperea partidului stă în ruperea coaliției de guvernare: se rupe majoritatea in Parlament, se rupe si PSD. “Daca se rupe majoritatea, Victor e poveste”, spun sursele citate.

In acest sens, noul Cod Fiscal vine sa deturneze atentia de la o serie de probleme interne din PSD, spun sursele citate. Dupa esecul de la prezidentiale, Victor Ponta si apropiatii sai au simtit pericolul major care pandea partidul si au reusit sa isi salveze pielea: fie au redus la tacere opozitia interna, prin minimalizarea unor subiecte de interes intern dar cu potential exploziv, precum amanarea unei discutii largi si aprofundate despre reforma partidului, fie si-a exclus opozitia interna. In schimb, apropiatii sai, cum e cazul lui Dan Sova, au primit iertarea partidului.

Linia in partid e clara: reforma PSD se refera la un singur lucru – eliminarea ‘baronilor’ dar nu pentru spalarea la fata a PSD, ci pentru ca sunt singurii care il pot decapita pe Victor Ponta, restul pozitiilor de forta din PSD fiind detinute de gasca din jurul premierului, spun surse din PSD.

In plus, de cate ori se reaprinde conflictul din partid dintre garda lui Victor Ponta si 'baronii' PSD, premierul flutura demisia de la Guvern daca partidul i-o cere, spun surse din partid pentru stiripesurse.ro.

O noua nemultumire in partid se refera la sefia Consiliului National al PSD. Menita sa calmeze in partid 'setea de sange' a unor lideri PSD, alegerea unui nou presedinte al CN al PSD, cel care va conduce departamentele PSD, este suspectata de blat si sursele din PSD spun ca la sefia Consiliului National va ajunge un apropiat al lui Victor Ponta iar garda actuala nu va fi deranjata sub nicio forma.

Codul fiscal, combinat cu racolarile pe care UNPR le-a facut si pe care se pregateste sa le continue, sunt menite sa-i fereasca pe Victor Ponta de scenariul in care in pe baza unui PSD aruncat in Opozitie, Geoana va face ravagii in partid si ar putea ajunge din nou sef in Kiseleff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.