Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD pregătește o lovitură importantă în Parlament

portalsm.ro
sah

Scăpați de presiunea străzii, liderii coaliției de guvernare încearcă să își trimită oamenii în funcții de conducere la instituții cheie, din punct de vedere politic. Acesta este și cazul Televiziunii Naționale sau a Radioului Public.

Citește și: Laura Codruța Kovesi începe iar OFENSIVA: Primele declarații după decizia CCR

Citește și: A inceput caderea lui Dragnea. Va reusi sa pastreze puterea in PSD?

La conducerea celor două instituții se află oameni care nu fac parte din tabăra PSD, iar acest lucru îi nemulțumește pe liderii coaliției. Surse politice convergente ne-au precizat că s-a pus deja în mișcare planul pentru schimbarea celor două conduceri.

În Parlament a ajuns, la Comisiile de Buget Finanțe, raportul de execuție bugetară pentru anul 2015 al SRTV. Acesta intră în analiză parlamentară, iar apoi este trimis la Comisiile reunite de Cultură, care gestionează soarta celor două instituții.

Dacă se descoperă nereguli în raportul de execuție bugetară și acesta primește un vot negativ în plenul Parlamentului, atunci Consiliul de Administrație este demis automat. Interesant este faptul că actuala conducere a Televiziunii Naționale a fost votată în Parlament anul 2016, iar dacă va fi să fie demisă, va plăti pentru faptele petrecute în anul 2015.

Surse parlamentare susțin că principalul favorit pentru funcția președintele director general al TVR este fostul senator PSD, Georgică Severin, președinte al Comisiei de Cultură din Senat, în legislatura 2012-2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.