Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD pregătește răzbunarea împotriva PNL

PSD a pierdut lamentabil alegerile prezidențiale în fața PNL, dar în Parlament tot oamenii lui Victor Ponta fac jocurile. Surse parlamentare ne-au declarat că răzbunarea va începe în februarie, odată cu debutul noii sesiuni parlamentare.

La tribunal, PNL și PDL au devenit un singur partid: marele PNL. În Parlament însă, PNL funcționează cu două grupuri distincte. Conform regulamentului Senatului și Camerei Deputaților, un partid are dreptul la un singur grup parlamentar. Același regulament prevede că un grup parlamentar se formează sau se desființează la începutul unei sesiuni parlamentare.

La începutul sesiunii viitoare, PNL și PDL vor face marele pas și se vor constitui într-un singur grup parlamentar. În urma acestei unificări, algoritmul funcțiilor din Parlament se va reconfigura, iar PSD vrea să speculeze la maxim acest lucru.

În primii 2 ani de legislatură, PSD a făcut concesii pentru PNL, mai ales că o bună perioadă au funcționat ca USL. Ei bine, cei din PSD nu mai sunt dispuși la nicio concesie și vor lua tot ce li se cuvine, conform algoritmului parlamentar, astfel încât cei de la PNL vor pierde o serie de funcții. În schimb, cei de la PNL susțin că nu vor pierde mare lucru la nivel de funcții.

Ușor nu va fi nici pentru cei din PNL, în interiorul grupului. Unificarea grupurilor înseamnă mai multe sacrificii:

1. Un singur lider de grup la Camera Deputaților și la Senat

2. O singură sală de ședințe și aparat tehnic al noului grup

3. Mai puține privilegii pentru liderii din grupurile parlamentare

Câștigurile vor fi mai mult la nivel simbolic. Cei din vechiul PNL și PDL vor da semnalul de unitate totală și nu vor mai putea fi înțepați de PSD-iști pe această temă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.