Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Răzbunarea lui Tăriceanu, în războiul deschis cu PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Între PNL și ALDE se duce un război de uzură în aceste zile. Liberalii i-au racolat lui Tăriceanu liderul de la tineretul ALDE, dar și o parte din organizație, iar apoi Tăriceanu a racolat o parte din organizația de tineret a PNL Sector 2.

Citește și: Tăriceanu nu mai vrea conducere bicefală în ALDE

Citește și: SURSE - Scandalul din ALDE bubuie în PNL

Lupta a trecut la seniori, iar PNL a reușit să-l convingă pe Vasile Nistor, președinte executiv ALDE și senator, să treacă în cealaltă barcă. Înainte de a-și oficializa transferul la PNL, Nistor l-a atacat pe Tăriceanu în plenul Senatului și i-a cerut demisia. Situația este ceva mai complexă, pentru că Nistor va pleca alături de 3-4 parlamentari ALDE la PNL.

Replica celor de la ALDE nu s-a lăsat așteptată. Surse din conducerea ALDE ne-au precizat că există negocieri foarte avansate și în perioada imediat următoare 3-4 parlamentari de la PNL vor trece în echipa condusă de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin.

Citește și: SURSE - Mizele atacului neașteptat la Tăriceanu: cauza IMPLOZIEI din ALDE

Citește și: REVOLTĂ în ALDE: Un lider al partidului îi cere DEMISIA lui Călin Popescu Tăriceanu

Citește și: DEMISIE de răsunet în ALDE: liderul tineretului și membri din organizație pleacă la PNL

Pe lângă parlamentarii PNL, tot la ALDE va mai trece un nume cu rezonanță, afiliat mai degrabă zonei PSD. ”Veți avea parte de o surpriză frumoasă. Este un om cu notorietate, care va trece la noi”, ne-au precizat surse din ALDE.

Toate aceste racolări făcute de ALDE se desfășoară pe fondul unui război intern în partid. Între copreședinții Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu este un conflict major, care a pornit de la alcătuirea listelor.

Relația dintre cei doi este una glacială și se aruncă cu acuazații de o parte și de alta. Surse din ALDE ne-au explicat că Tăriceanu îl acuză pe Daniel Constantin că aduce un aport prea mic partidului pentru a avea pretenții la 50% din numărul de locuri eligibile, în timp ce Constantin acuză faptul că Tăriceanu vrea să preia total controlul partidului și să înghită pe ascuns fostul Partid Conservator. Tăriceanu consideră că acesta este dreptul lui, din moment ce este locomotiva electorală a partidului și omul fără de care scorul ar fi unul îngrijorător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.