Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Rectorul unei universităţi de top, curtat de PSD pentru alegerile parţiale

marilen_pirtea

PSD a confiscat colegiul Partidului Conservator, iar acum caută un candidat cu notorietate, capabil să se lupte cu un liberal susţinut de primarul Nicolae Robu. Surse din PSD susţin că s-a luat legătura cu Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, căruia i s-a propus să candideze din partea USD.

Pentru doi ani în Parlament, Pirtea ar rămâne fără funcţia de rector. Totuşi, acesta se declară dispus să candideze, dacă s-ar aloca bani mai mulţi pentru universitate. „Am avut unele discuţii la nivel de Bucureşti, cu premierul şi alţi lideri. Am fost contactat, dar nu am discutat nimic la nivel local. Nu am luat nicio decizie. Momentan sunt rectorul UVT şi nu vreau să renunţ la funcţia de rector. Voi face orice ca să sprijin UVT. Se poate întâmpla orice, nu pot exclude nimic, dar trebuie să vină ceva extraordinar în avantajul universităţii, finanţarea a ceva mare, alocarea unor sume mari pentru investiţii. Evident că într-un asemnea context binele instituţional primează. Nu ştiu ce se va întâmpla”, a declarat Marilen Pirtea.

Pirtea este a doua personalitate pusă în discuţie în PSD, după ce săptămâna trecută se vehicula numele medicului Florin Bîrsăşteanu, director medical al Spitalului Judeţean Timişoara. Impunerea unor persoane direct de la Bucureşti, peste capul liderilor locali ai partidului, a devenit deja un obicei în Timiş, cel mai recent exemplu fiind cel al numirii subprefectului Zoltan Marossy.

Foto: www.ziuadevest.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.