Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - S-a rupt Cooperativa în PNL

PNL

Liderul PNL, Klaus Iohannis, ieșea zilele trecute și arunca pe piață o declarație care, la momentul respectiv nu părea a avea implicații majore. Iohannis spunea că sunt ”unii și alții prin partid” care își fac jocurile pentru șefia partidului post-alegeri prezidențiale.

Surse din PNL ne-au explicat că acela a fost semnalul dat public de Iohannis, care a ținut să înștiințeze partidul că știe mișcările de trupe care au loc în subterane. Concluzia: pe Iohannis nu-l interesează jocurile de culise, chiar dacă știe că asta ar duce la mazilirea lui imediată, în caz că pierde alegerile.

În acest moment, Cooperativa care l-a înscăunat pe Iohannis la șefia PNL este ruptă în bucățele. La vremea Congresului, Marian Petrache și Teodor Atanasiu și-au dat mâna, pentru un interes comun. Înțelegerea dintre cei doi a fost însă una strict de moment și a avut două obiective: să-l pună pe Iohannis președinte și ei să-și aleagă favoriții în funcțiile de vicepreședinți.

Acum, între cele două tabere reîncepe lupta, pentru că nu mai au niciun interes comun. Amândoi își joacă supraviețuirea în politica de nivel înalt, la aceste alegeri prezidențiale. Atât Petrache, cât și Atanasiu depind foarte mult de rezultatul alegerilor prezidențiale.

În seara Congresului, când încă se numărau voturile pe la 12.00 noaptea, Atanasiu profețea. ”Dacă nu reușim cu asta, ne-am cam dus dracului cu toții”. ”Asta” fiind proiectul Klaus Iohannis, care a însemnat trădarea lui Crin Antonescu.

De partea cealaltă, Petrache depinde și el de rezultatul alegerilor. Dacă iese prost, va fi a doua rundă de alegeri pe care le coordonează și le pierde, iar partidul nu va ierta acest lucru.

Până aici, cei doi lideri ai Cooperativei par a avea un scop comun, dar cu interese diferite pe termen lung. Încă de pe acum, cei doi joacă aceeași carte, dar cu mâini diferite. De aici apare și ruptura Cooperativei, pentru că oamenii din partid lucrează fiecare în legea lui, dar cu un scop final diferit.

La toate acestea se mai adaugă două tabere. Prima este cea a lui Crin Antonescu, compusă în mare parte din senatori, care urmăresc o revenire a lui Antonescu sau cel puțin să distrugă total actuala Cooperativă.

O altă tabără este cea a lui Ludovic Orban, care își face toate jocurile pentru a se asigura că va fi urmașul lui Iohannis în fruntea PNL. Aceasta din urmă ar putea fi o tabără extrem de importantă după alegeri, pentru că Orban își asigură sprijinul teritoriului, mulți dintre lideri fiind impresionați de faptul că Orban pleacă urechea chiar și la cel mai mic om și le rezolvă problemele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.