Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Scârtâie coaliția: nervi întinși la maxim între PSD și ALDE

Inquam Photos / George Calin
dragnea tariceanu psd

Coaliția de guvernare dintre PSD și ALDE scârțâie pe la crăpături, chiar înaintea unor momente extrem de importante în Parlament. Surse politice convergente ne-au explicat că la ultima ședință a coaliției între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nervii au fost întinși la maxim.

Citește și: Tudorel Toader îi răspunde unui fost ministru al Justiției pe tema proiectului recursului compensatoriu: Postare surpriză pe Facebook

Citește și: ALERTĂ METEO - Vreme teribilă în România: Mai multe județe se află sub cod PORTOCALIU de ploi

Sursele noastre susțin că cei din ALDE sunt nemulțumiți de faptul că anumite măsuri din programul de guvernare suferă amânări și pun asta pe seama războiului din interiorul PSD.

”Este războiul lor, noi nu ne băgăm, dar când asta afectează deja programul de guvernare și măsurile promise, înseamnă că deja problema este prea mare și trebuie rezolvată cumva”, ne-au precizat surse din ALDE.

Un alt subiect fierbinte în coaliție îl reprezintă legile justiției. Dacă cei de la ALDE vor să meargă ca tancul și să facă modificări radicale în Parlament, cei de la PSD sunt ceva mai prevăzători și încearcă să abordeze totul pe politica pașilor mărunți.

”Lor le este frică că iese lumea în stradă, dar sunt decizii ale Curții Constituționale, sunt lucruri cerute de magistrați de ani de zile, iar cei câțiva care fac acum gălăgie în sistem sunt cei cărora le convine situația actuală și nu vor încetarea abuzurilor”, au spus surse din ALDE.

Între PSD și ALDE lucrurile scârțâie, dar liderii ambelor partide susțin că vor găsi în final o soluție de armonizare a pozițiilor pentru că ”mai important este programul de guvernare”. În traducere liberă, PSD și ALDE depind unii de ceilalți pentru că actuala configurație politică ar arunca ambele partide direct în opoziție, dacă vor decide vreodată să rupă coaliția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.