Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se trage din toate pozițiile în războiul dintre Dragnea și Tudose: confruntarea cu iz decisiv

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose

Războiul dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose este departe de a se fi terminat, în ciuda declarațiilor împăciutoare ale celor doi. Surse din PSD susțin că această bătălie continuă, dar se duce mai mult în culise.

Citește și: Klaus Iohannis anunță o întâlnire CRUCIALĂ în România: va fi ultima, înainte de a decide viitorul UE

Citește și: Elena Udrea face dezvăluiri EXPLOZIVE, după audierile în Comisia SRI

Situația în acest moment este una aparent liniștită, însă în spatele ușilor închise se trage din toate pozițiile. Premierul Mihai Tudose a înregistrat o victorie în fața lui Liviu Dragnea în Comitetul Executiv, însă pe termen lung a reușit un lucru care îi va crește puterea în interiorul partidului din ce în ce mai mult: a reușit să joace alături de gruparea ”baronilor din Sud”.

Surse din PSD susțin că Niculae Bădălău, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu s-ar fi îndepărtat de Liviu Dragnea și l-ar privi cu ochi mai buni pe Mihai Tudose. În aceste condiții, Liviu Dragnea își pierde locotenenții, adică oamenii de încredere alături de care făcea toate jocurile, atât la nivel central, cât și în organizațiile județene.

Pentru că totul este doar un joc al puterii și al influenței, între Liviu Dragnea și Mihai Tudose se dă o bătălie, care va culmina la următorul Comitet Executiv, din noiembrie. În timp ce Mihai Tudose încearcă să schimbe cât mai mulți dintre fidelii lui Liviu Dragnea din eșalonul doi al Guvernului, liderul PSD încearcă să-și fortifice pozițiile în Guvern, dar mai ales în Parlament.

O nouă etapă a războiului dintre cei doi se va consuma la Comitetul Executiv, acolo unde vor intra în evaluare secretarii de stat. În funcție de oamenii care vor fi maziliți vom putea înțelege cine câștigă și cine pierde în acest război.

Jocul pentru putere în PSD se dă pe următoarele coordonate: Liviu Dragnea știe că nu are forța necesară pentru a-l schimba pe Tudose și apoi de a trece un nou Guvern în Parlament, în timp ce Tudose știe că încă nu are forța necesară pentru a forța o schimbare a lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD și a Camerei Deputaților.

Până se va tranșa războiul cel mare, cei doi vor lupta în culise, vor spune public că totul este bine, însă o nouă criză poate izbucni în orice moment în PSD, pentru că relațiile sunt iremediabil compromise între cei doi poli de putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.