Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Sondaj intern: partidul care face jocurile guvernării. PSD defilează, PNL recuperează

sondaj

În doar câteva zile pornește oficial campania electorală, iar sondajul de uz intern al unui mare partid a ajuns în posesia STIRIPESURSE.RO. Cel mai surprinzător rezultatat este cel înregistrat de ALDE, care abia dacă prinde 5% în opțiunile electoratului.

Conform sondajului intrat în posesia noastră, PSD ar obține 42% la alegerile din 11 decembrie, în timp ce PNL ar obține 30%, cifră care se apropie de scorul istoric al liberalilor 31-32%.

Citește și: Traian Băsescu, ATAC la adresa unor 'politruci': 'Vântură minciuna DEZMEMBRĂRII ȚĂRII'

Citește și: Sociologul IMAS, predicție de ULTIMĂ ORĂ: cine va câștiga alegerile în America

În rândul celor trei partide care au emoții cu intrarea în Parlament conduce USR cu 8%, urmat de PMP cu 6%, în timp ce ALDE are doar 5%. Tot la 5% îi regăsim și pe cei de la UDMR, care spre deosebire de ceilalți competitori au un electorat stabil.

Este de remarcat faptul că pe aceste cifre ar mai rămâne doar un procent de 4% pentru redistribuire, ceea ce nu le-ar aduce partidelor un plus foarte mare în tentativa de a obține majoritatea.

Alianțele care se prefigurează în acest moment arată cam așa: PSD+ALDE ar obține 47%, insuficient pentru o majoritate. De partea cealaltă, am avea alianța PNL+USR+UDMR, care ar obține 45%, adică tot insuficient pentru o majoritate.

În aceste condiții, Traian Băsescu devine actorul principal într-o viitoare schemă de guvenare. Atât cei de la PSD, cât și cei de la PNL au anunțat că nu vor face alianță cu Traian Băsescu, dar pe aceste cifre, tocmai PMP este actorul care ar putea înclina balanța într-o direcție sau alta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.