Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Strategia internă a PNL: cum se joacă Planul Cioloș

portalsm.ro
sah

Liberalii au pornit alături de Dacian Cioloș în această campanie electorală, dar atitudinea premierului a stârnit un val de întrebări, atât în interiorul partidului, cât și în rândul electoratului.

Faptul că Dacian Cioloș acceptă să fie premierul PNL, dar în același timp se păstrează la distanță de partid, a bulversat activul de partid, care nu înțelege să lupte cu toate forțele pentru unul din exterior.

Citește și: SCANDAL cu Raed Arafat și Ema Zeicescu, la TVR: Arafat și-a smuls lavaliera și a plecat / VIDEO

Citește și: Gabriela Firea oferă indicii despre premierul PSD: 'De nerefuzat'

Surse din conducerea PNL ne-au declarat că totul este o strategie bine pusă la punct. Strategii PNL au realizat, în urma studiilor sociologice, că Dacian Cioloș tehnocratul și independentul este deasupra partidului ca și scor electoral. Față de potențialul electoral al PNL, asocierea cu Cioloș le-ar putea aduce 5-6 procente în plus în aceste alegeri.

Din acest motiv Dacian Cioloș păstrează distanța de partid, pentru că în caz contrar s-ar distruge imaginea independentului și implicit s-ar putea pierde puntele electorale pe care aceasta le aduce.

În ceea ce privește o eventuală intrare a lui Dacian Cioloș în PNL, surse din partid ne-au precizat că totul depinde de rezultatul alegerilor. Dacă liberalii obțin un scor care să le permită să facă Guvern, atunci Dacian Cioloș va deveni membru cu acte al PNL și va fi premierul prospus în consultările de la Cotroceni. În caz contrar, șansele ca Cioloș să vină în PNL scad dramatic, pentru că acesta nu-și dorește să fie lider de partid.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.