Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Tăriceanu ar putea intra în cursa pentru Capitală/ MOTIVELE

În ALDE este foială mare în ultimele zile, iar ședințele de partid se țin la foc automat. După mai multe întâlniri săptămâna trecută, a mai urmat una în grup restrâns duminică seară și mai urmează o întâlnire interesantă în această dimineață.

Sursele noastre susțin că se discută intens despre candidatura la Capitală și că ar fi trei variante luate în calcul: Daniel Constantin, Daniel Barbu și Călin Popescu Tăriceanu. Din partid, dar și din extern toată presiunea se pune asupra lui Tăriceanu, singurul care ar sălta scorul partidului.

Citește și: Noile salarii ale bugetarilor. Cât vor câştiga preşedintele României, parlamentarii şi primarii

Călin Popescu Tăriceanu nu-și prea dorește, în plan personal, o candidatură la Capitală, dar din interiorul partidului presiunea este mare. Șeful Senatului are o notorietate foarte bună și un scor foarte mare pe București, dar mai ales i-ar potența și pe ceilalți candidați. Printr-un scor bun la Capitală, Tăriceanu ar putea ridica stindardul partidului, asta pentru ”analiștii” din ALDE se tem că nu vor scoate 5% la aceste alegeri.

Presiunea vine și din partea PSD, care l-ar dori mai mult decât orice pe Tăriceanu candidat la Capitală. Acesta ar urma să muște foarte serios din scorul PNL și având în vedere că vorbim, deocamdată, de alegeri într-un singur tur, PSD își face calcule că o poate scoate pe Gabriela Firea primar doar cu bazinul electoral tradițional al social-democraților.

Citește și: Sondaj SURPRIZĂ la București - PSD pe cai mari. Băsescu zburdă

Intrarea lui Tăriceanu este văzută de cei de la ALDE și PSD ca o contrapondere la intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Capitală. ”Șocul” electoral provocat de intrarea lui Băsescu în cursă ar putea fi atenuat de Tăriceanu, pentru că teama celor din PSD este ca fostul președinte că nu treacă de 25%.

Pe calculele ALDE/PSD Călin Popescu Tăriceanu ar putea rupe echilibrul pe partea dreaptă. La calculele din acest moment, se prefigurează că Orban, Băsescu și Nicușor Dan vor fi cam în aceeași marjă, puțin peste 20%, dar dacă intră și Tăriceanu acesta ar mușca din procentele fiecăruia.

O altă sursă de presiune pentru Tăriceanu vine din partea proaspeților racolați în partid. ALDE a demarat negocieri cu mai mulți lideri ai PNL, dar aceștia nu au încredere să schimbe tabăra, dacă nu-l văd pe liderul ALDE asumându-și o bătălie electorală importantă.

Citește și: SURSE: Tăriceanu râvnește la doi senatori PNL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.