Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspecţi de terorism, opriţi cu focuri de armă la graniţa României

pistol, impuscat, arma

Doi suspecţi de terorism, cetăţeni moldoveni, care intenţionau să ajungă clandestin în România au fost reţinuţi miercuri de poliţiştii de frontieră din Republica Moldova. Aceştia au fost depistaţi pe malul râului Prut şi aveau cu ei obiecte periculoase şi materiale de propagandă islamică.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, citaţi de publica.md, bărbaţii au fost observaţi în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni. Acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal hotarele ţării, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei, una dintre persoane a încercat să fugă. Polițiștii de frontieră au fost nevoiți tragă trei focuri de avertizare.

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Anterior, cei doi au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pentru omor. Mai mult, în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar bărbatul a fost convertit la islam.

La verificarea lucrurilor personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată, persoanele respective dețineau și unele înscrisuri. Conform investigațiilor efectuate, cei doi aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală Franța.

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odate ajunse în Uniunea Europeană.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.