Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUSPICIUNI că un apropiat al lui Băsescu este făcut scăpat/ DOCUMENT

suspiciuni

Avem de-a face cu un nou caz Hayssam?

O ciudățenie se întâmplă în aceste zile. Un ”pește mare” condamnat în primă instanță la 4 ani și 4 luni de închisoare, aflat în continuare sub control judiciar și-a descoperit o boală tratabilă în țară și vrea să se trateze în afara țării. Culmea e că un complet de urgență al ÎCCJ i-a aprobat solicitarea.

Este vorba de unul dintre apropiatii fostului presedinte Traian Basescu, miliardarul Dan Adamescu care a fost condamnat la inceputul acestui an la 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie. Decizia nu a fost insa definitiva, iar apelul este judecat acum de ICCJ.

Citeste si: Unul dintre miliardarii lui Băsescu, condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare

Adamescu fusese plasat sub control judiciar, avand interdictia de a parasi tara, insa aceasta interdictie i-a fost ridicata joi de un complet de judecata special.

Surse judiciare sustin ca Adamescu a invocat o afectiune medicala pentru a primi incuviintarea de a pleca in Austria la tratament. Acesta ar suferi de gonartroza, afectiune pe care si-a tratat-o la spitalul Elias si surse medicale sustin ca NU i-ar fi fost recomandata o plecare din tara. Dimpotriva, doctorul ar fi recomandat continuarea tratamentului în țară.

Sursele citate sustin ca Adamescu ar urma sa plece duminica din Romania si ca s-ar folosi de pretextul tratamentului pentru a nu se mai intoarce in tara.

Adamencu este singurul inculpat din dosar caruia i s-a ridicat controlul judiciar temporar. In plus nu este singura incercare pe care Adamenscu a facut-o pentru a scapa de controlul judiciar. Alte doua cereri i-au fost respinse de instanta.

*****

Iata minuta instantei:

Complet de judecată: Complet Special

Numărul documentului de soluționare: -

Data documentului de soluționare: 13.08.2015

Tipul documentului de soluționare: Încheiere de şedinţă

Soluție: Încheiere

Detalii soluţie: În baza art. 362 alin. 2 raportat la art. 208 alin.5 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Moldovan Mircea, Stanciu Ion, Rovenţa Elena, Viziru Ciprian Sorin şi Adamescu Grigore Dan, măsură pe care o menţine. Respinge, ca nefondată, cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpaţi Rovenţa Elena, Viziru Ciprian Sorin, Adamescu Grigore Dan. Admite cererea de modificare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul Adamescu Grigore Dan, permiţând inculpatului părăsirea teritoriului României, în perioada 16-23 august 2015, pentru deplasarea acestuia în Austria, oraşul Viena, în vederea efectuării investigaţiilor medicale solicitate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.