Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspiciuni de corupţie în Israel: Germania a amânat un contract pentru vânzarea a trei submarine

israel uniunea european

Germania a amânat semnarea unui contract privind vânzarea a trei submarine cu capabilităţi nucleare Israelului, a declarat marţi un oficial israelian după deschiderea unei anchete pentru suspiciuni de corupţie în acest dosar, relatează AFP. 

Cele două ţări urmau să semneze un acord săptămâna viitoare la Berlin, potrivit presei israeliene. 

O sursă din Consiliul pentru securitate naţională israelian a declarat că 'Germania a amânat pentru moment semnarea acestui acord', fără a oferi alte detalii. 

Decizia Germaniei survine după ce poliţia israeliană a lansat o anchetă în legătură cu suspiciuni de mită şi de spălare de bani care afectează această tranzacţie privind vânzarea a trei submarine produse de grupul german ThyssenKrupp. Conform informaţiilor apărute în mass-media, una dintre persoanele implicate a fost de acord să fie martor al acuzării. 

Anchetatorii au interogat în ultima săptămână mai mulţi suspecţi care se află fie în custodia poliţiei, fie în arest la domiciliu. Printre aceştia se numără fostul comandant al Marinei israeliene, Eliezer Marom, fostul director adjunct al Consiliului pentru securitate naţională, Avriel Bar Yosef, şi reprezentantul local al ThyssenKrupp, Miki Ganor. 

David Shimron, un văr şi avocat personal al premierului Benjamin Netanyahu a fost de asemenea interogat în acest caz. Conform mass-media, Miki Ganor, aflat în custodia poliţiei, ar putea deveni un martor al acuzării. 

Oficiali israelieni au subliniat faptul că Germania nu a anulat vânzarea, ci aşteaptă să afle rezultatele anchetei, a scris cotidianul Yediot Aharonot. 

În iunie, revista Der Spiegel a relatat că vânzarea celor trei submarine cu capacităţi nucleare a primit girul Consiliul pentru securitate naţională şi că autorităţile au inserat în contract o clauză de anulare dacă acuzaţiile de corupţie se dovedesc justificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.