Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de jihadisti ucisi in Batalia pentru Mosul; Batalia pentru Rakka se anunta mult mai complexa

twitter.com
Irak Mosul Siria

Aproape 900 de combatanti din Statul Islamic au fost ucisi de la inceputul ofensivei fortelor irakiene la Mosul si in regiunea orasului, din care oameni continua sa fuga zilnic, a estimat joi un general american, relateaza AFP, citata de News.ro.

Intre 12.000 si 15.000 de persoane au fost nevoite, pana in prezent, sa-si paraseasca locuintele din cauza operatiunilor militare vizand recucerirea celui de-al doilea cel mai important oras irakian, ultimul bastion al jihadistilor in aceasta tara, afirma diverse surse.

In a 11-a zi a ofensivei, generalul american Joseph Votel a anuntat ca fortele irakiene "probabil au ucis 800-900 de combtanati din Statul Islamic" pana in prezent. O coalitie internationala condusa de Statele Unite sustine fortele irakiene in Batalia pentru Mosul prin atacuri aeriene. Intr-un interviu acordat AFP, seful Comandamentului Central al Armatei Americane (CENTCOM) a subliniat inSa ca este dificil sa se furnizeze date precise, deoarece combatantii Statului Islamic se deplaseaza in grupuri mici la Mosul si incearca sa se amestece in populatie.

Ofensiva, lansata pe 17 octombrie pe trei fronturi (est, nord si sud) se concentreaza, pentru moment, asupra localitatilor din jurul Mosulului si avanseaza intr-un ritm relativ rapid, potrivit unor comandanti militari. Insa rezistenta urmeaza sa fie mai importanta atunci cand fortele irakiene vor incerca sa patrunda in orasul in care Statul Islamic a declarat un "califat", in iunie 2014. Generalul Votel a anuntat, de asemenea, ca, potrivit unui bilant care i-a fost furnizat marti de conducatori militari irakieni, 57 de membri ai fortelor de securitate irakiene au fost ucisi, iar alti 225 raniti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.