Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de parlamentari fac mutarea anului în politică: Explicaţiile aleşilor

wikipedia.org
palatul parlamentului

Sute de parlamentari s-au decis să îşi schimbe locul de muncă încă de acum. Apropierea alegerilor locale i-a făcut să "schimbe macazul".

150 de parlamentari şi-au depus candidatura la alegerile locale din 5 iunie. Pentru unii dintre ei e o sarcină de partid, iar alţii spun că abia aşteaptă să renunţe la Parlament. Fug, în special, de imaginea proastă pe care o au românii despre aleşi, dar şi de faptul că după alegerile din toamnă văr fi mai puţini în Palatul Parlamentului.

Vezi şi: Fost ofiţer SRI: Moartea lui Dan Condrea, REGIZATĂ. Patronul Hexi Pharma ar fi VIU

Preşedintele comisiei juridice din Senat e convins că va avea parte de mai multe satisfacţii profesionale din postura de primar al Brăilei. „Prea multe scandaluri de corupţie legate de parlamentari. Au fost acele voturi pe pensii speciale, au fost acele încercări de a amnistia şi de a favoriza oameni cercetaţi sau urmăriţi penal. Nu mă simt parte din acest sistem pentru că sunt un om tânăr.”, a spus Cătălin Boboc, conform Digi 24.  Liberalul va da salariul de senator pe cel de primar, adică pe un venit anual cu 17 mii de lei mai puţin. Potrivit declaraţiilor de avere, Cătălin Boboc a câștigat în 2015 peste 76 de mii de lei, iar edilul suspendat al Brăilei, Aurel Simionescu, a încasat 59 mii de lei de la primărie. Alegerile din acest an sunt şi prilej de revenire. Ion Răducanu, deputat UNPR candidează în Timişoara la primărie. În perioada guvernării lui Adrian Năstase a fost prefect de Timiş. "Sunt de trei ani jumătate în Parlament şi îmi dau seama pe zi ce trece că nu putem să schimbăm nimic. Pentru a rezolva ceva pentru un oraș trebuie să fii foarte bine angrenat în această mașinărie de vot care se cheamă majoritatea", spune Răducanu. 117 deputați și 34 de senatori candidează la alegerile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.