Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tactică de TORȚIONARI comuniști: Pun totul pe numele neamurilor să scape

ion ficior

Foștii torționari comuniști aplică în aceste zile o tactică interesantă. Potrivit procurorilor militari această tactică presupune trecerea întregii averi pe numele neamurilor pentru a scăpa de eventualele despăgubiri la care i-ar obliga instanța.

Este și cazul fostului comandant al Penitenciarului Periprava, Ion Ficior. Acesta a fost acuzat azi de procurorul de caz că și-a înstrăinat bunurile pentru a nu plăti ulterior despăgubiri. S-a cerut și instituirea de poprirepe pensia de 5.500 de lei pe care o încasează lunar în urma funcției pe care a deținut-o și pentru care acum este judecat.

Avocații fostului torționar comunist au negat imediat acuzațiile procurorului și au ridicat imediat și 2 excepții de neconstituționalitate în ideea de a mai trage de timp. Instanța le-a respins însă și a rămas în pronunțare.

Ion Ficior, fostul comandant al coloniei de muncă Periprava, al doilea torţionar trimis în judecată pentru infracţiuni împotriva umanităţii, s-a prezentat astăzi pentru prima dată în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

******

Primul torţionar trimis în judecată a fost Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe Alexandru Vişinescu pentru infracţiuni contra umanităţii, în dosarul având ca obiect sesizarea formulată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Procesul lui Alexandru Vişinescu a început în 24 septembrie 2014 și potrivit unei primei decizii a Curții de Apel București... acesta are de executat 20 de ani de închisoare cu executare.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă în exclusivitate întreaga motivație a instanței:

MOTIVAREA TRIBUNALULUI BUCUREȘTI ÎN CAZUL ALEXANDRU VIȘINESCU

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.