Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Hato: Bilanțul victimelor a crescut la 12 morți

taifun, nesat

Taifunul Hato, care s-a dezlănţuit asupra regiunii Hong Kong şi a zonei de sud a Chinei, a făcut 12 victime, informează joi AFP, potrivit agerpres.ro

Opt persoane au fost ucise în Macao, regiune grav afectată de taifun miercuri. Fostă colonie portugheză şi paradis al pasionaţilor de jocuri de noroc, Macao a fost afectată de inundaţii grave, potrivit imaginilor din presa locală, care prezintă maşini înghiţite de ape şi oameni care se luptă cu apa pe străzi. 

O persoană a murit strivită de un zid, o alta a căzut de la o terasă aflată la etajul al patrulea, iar un turist chinez a fost călcat de un camion. Autorităţile au anunţat găsirea corpului unui bărbat, joi dimineaţa, într-o parcare, dar nu au furnizat informaţii despre celelalte decese. 

Locuitorii s-au plâns de întreruperi în furnizarea de energie electrică, iar mai multe cazinouri au fost nevoite să apeleze la generatoare. 

În Hong Kong, a fost declarată stare de alertă maximă, de nivel 10, situaţie care s-a mai întâmplat doar de trei ori de când fosta colonie britanică a fost retrocedată Chinei, în 1997. 

Peste 120 de persoane au fost rănite de rafalele puternice de vânt şi de ploile torenţiale. Poliţia a explicat joi că un bărbat de 83 de ani prezentat ca victima taifunului, de fapt s-a sinucis. 

Sute de curse aeriene au fost anulate, iar Bursa şi-a închis porţile. 

În provincia învecinată, Canton, în sudul Chinei, cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar 26.817 au fost evacuate, potrivit agenţiei de presă China Nouă. Aproximativ 2 milioane de locuinţe au rămas temporar fără electricitate. 

Regiunea Hong Kong este cu regularitate afectat de taifunuri între iulie şi octombrie, însă se întâmplă destul de rar ca aceste furtuni să atingă insula în mod direct. 

Cea mai violentă furtună de acest tip s-a produs în 1962. Ochiul taifunului Wanda a trecut peste oraş, unde au fost înregistrate rafale de vânt cu viteze de 284 de kilometri pe oră. 130 de persoane au fost ucise şi mii de clădiri au fost distruse. În urma acelui taifun, 72.000 de persoane au rămas fără locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.