Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwan devine PRIMA ţară asiatică care aprobă căsătoriile GAY

European Pressphoto Agency
gay

Curtea Constituţională din Taiwan a decis miercuri în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în prima decizie de acest fel din Asia, şi a cerut legislativului amendarea în consecinţă a codului civil în termen de doi ani, transmit Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

În forma actuală, codul civil, care nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex, este neconstituţional, a declarat secretarul general al Curţii, Lu Tai-lang, într-o conferinţă de presă la Taipei.

Un cuplu de părinţi polonezi, MORŢI în atacul terorist din Manchester - FOTO

Potrivit Curţii, codul civil 'încalcă atât libertatea de căsătorie a oamenilor, cât şi dreptul la egalitate al acestora'.

'Dacă legile relevante nu vor fi amendate şi puse în aplicare în termen de doi ani, două persoane de acelaşi sex care intenţionează să creeze numita uniune permanentă îşi vor putea înregistra căsătoria' la autorităţile guvernamentale, a decis Curtea Constituţională.

Partidul Progresist Democratic, aflat la guvernare după ce a câştigat cu o majoritate covârşitoare alegerile de anul trecut, susţine această modificare.

'Orientarea sexuală este o caracteristică imuabilă ( ...) În plus, libertatea de căsătorie între două persoane de acelaşi sex, odată recunoscută legal, va constitui baza colectivă, împreună cu căsătoria între sexe opuse, pentru o societate civilă', a argumentat Curtea.

Pe un continent dominat de atitudini sociale conservatoare, Taiwanul găzduieşte anual o paradă gay şi are o reputaţie de fanion al liberalismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.