Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tal Silberstein, prietenul lui Călin Popescu Tăriceanu și acuzat de DNA, provoacă un SCANDAL URIAȘ în Austria: Reacția cancelarului de la Viena

Tal Silberstein

Cancelarul austriac, social-democratul Christian Kern, a promis că va elucida toate legăturile partidului său cu o campanie de denigrare care l-a avizat pe şeful conservatorilor, ministrul de externe Sebastian Kurz, înaintea alegerilor legislative anticipate de la 15 octombrie, transmite Reuters.

Presa austriacă de sâmbătă a scris că Tal Silberstein, fost consilier al Partidului Social-Democrat (SPOe), demis în această vară, s-a aflat în spatele a două site-uri care au lansat afirmaţii nefondate împotriva lui Kurz, al cărui partid se află în fruntea intenţiilor de vot, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pregătiri intense: Ce vor să achiziționeze parlamentarii pentru Adunarea Parlamentară NATO

'Pentru mine contează să avem transparenţă maximă cu privire la cele întâmplate. Am decis să înfiinţăm o comisie internă care să analizeze ce s-a întâmplat, în mod aprofundat şi transparent', a afirmat duminică Christian Kern, într-o declaraţie de presă la Viena.

Preşedintele SPO, Georg Niedermuehlbichler, şi-a anunţat sâmbătă demisia în urma scandalului.

Potrivit lui Christian Kern, SPOe a încetat orice colaborare, inclusiv transferuri bancare, cu Silberstein pe 17 august, şi nu este clar de ce activităţile atribuite lui au continuat şi chiar s-au intensificat după această dată.

Citește și: Sume colosale! Cum și ce profit a scos Țânțăreanu din Paradisul de la Corbeanca

'Mă refer la propagandă antisemită, pe care o resping din toată inima', a subliniat cancelarul social-democrat.

El s-a declarat foarte interesat să afle şi cine s-a aflat în spatele unor e-mailuri scurse în timpul campaniei şi menite să-l afecteze personal, cancelarul sugerând că alte partide politice ar putea fi implicate.

Şefa Partidului Verzilor, Ulrike Lunacek, a declarat, într-un comunicat, că, dacă şeful guvernului deţine informaţii despre implicarea altor partide, ar trebui să le facă publice.

Citește și: Veste proastă pentru bucureșteni! Ce au decis companiile de taximetrie și de ce sunt furioase pe UBER

Pe de altă parte, Herbert Kickl, secretarul general al Partidului Libertăţii (FPO, extrema dreapta), a apreciat că Christian Kern 'a pierdut şanse unei demisii de onoare' şi încearcă, în schimb, să pozeze în victimă.

Tal Silberstein, bun prieten cu Călin Popescu Tăriceanu, e implicat, alături de acesta, într-un dosar de corupție instrumentat de DNA.

Citește și: Să fie strategia CÂȘTIGĂTOARE? În lupta cu KFC și McDonald’s, apelează la agricultori români!

Instanţa supremă a amânat, pentru 3 octombrie, procesul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Procesul a început în 14 martie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce, pe 10 februarie, instanţa a decis că procesul poate începe pe fond, respingând definitiv cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului.

Citește și: Regina Elisabeta bea doar soiuri de vin românesc! Care este și cât costă o sticlă din vinul ei preferat

Dosarul a fost trimis instanţei în 6 iulie 2016, de către procurorii DNA Braşov, care îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic. În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz Agavi Moshe, Marius Marcovici şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Citește și: Val de scumpiri! Iată ce prețuri vor crește de la 1 octombrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.