Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânărul care a fugit după ce a accidentat mortal o femeie a fost arestat preventiv

jurnaldevrancea.ro
catuse

Daniel Marius Văitiş, tânărul de 23 de ani care a accidentat mortal o femeie, după care a fugit de la locul faptei, a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată marţi de Judecătoria Sectorului 3 şi nu este definitivă.

Pe 24 august, pe strada Energeticienilor din Bucureşti, s-a produs un accident rutier în urma căruia o femeie a decedat, ulterior, la spital. Concret, în jurul orei 6,30, în timp ce se deplasa cu un autoturism marca Opel, Daniel Marius Văitiş a lovit o femeie care se angajase în traversarea străzii. În urma accidentului, victima a suferit leziuni care ulterior au provocat decesul acesteia. Şoferul a părăsit locul accidentului, el neavând permis de conducere. Poliţiştii Brigăzii Rutiere au început atunci cercetările în vederea depistării autorului. În urma datelor şi informaţiilor obţinute, la data de 26 august, în jurul orelor 23,00, a fost identificat, în zona Pieţei Rahova, autoturismul care ar fi fost implicat în eveniment, precum şi un bărbat, de 23 de ani, care s-ar fi aflat la volan şi care ar fi produs accidentul.

Poliţiştii au emis, pe 27 august, o ordonanţă de reţinere şi propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă a autorului accidentului, identificat în persoana lui Daniel Marius Văitiş. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, însă un procuror de la acest parchet nu a fost de acord cu reţinerea şoferului şi a dispus punerea în libertate a lui Daniel Marius Văitiş, pe motiv că nu sunt probe împotriva acestuia. "La aceeaşi dată, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a dispus respingerea propunerii de sesizare a Judecătoriei Sectorului 3 cu luarea măsurii arestului preventiv, deoarece din mijloacele de probă administrate până la acel moment în cauză nu rezulta suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. Totodată, s-a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului", susţin reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Ulterior, poliţiştii de la Rutieră au identificat probe noi, iar procurorii au dispus, pe 28 august, aducerea lui Daniel Marius Văitiş cu mandat. Acesta a colaborat cu anchetatorii şi a participat la administrarea probelor necesare în dosar. Nici de această dată procurorii nu au dat ordonanţă de reţinere pe numele lui Daniel Marius Văitiş, pe motiv că, pe 27 august, a fost emisă o ordonanţă cu acelaşi obiect, iar, conform art. 209 Cpp, în aceeaşi cauză nu se poate dispune luarea măsurii reţinerii pentru aceleaşi fapte. Procurorii au decis punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Daniel Marius Văitiş sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, ucidere din culpă şi părăsire a locului accidentului şi au cerut Judecătoriei Sectorului 3 emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.