Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu a anunţat motivul ABSURD pentru care nu a mers la Deveselu

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că a refuzat să participe la ceremonia de la Deveselu pentru că a aflat că Garda de Onoare urma să îl salute pe premierul Dacian Cioloş, deşi onorul i se cuvine lui având în vedere că ordinea ierarhică îl plasează după şeful statului.

"Am primit o invitaţie de Ambasada americană şi am hotărât să dau curs. În dimineaţa zilei respective am aflat că la Deveselu este o ceremonie organizată care prevede salutul Gărzii de Onoare către primul-ministru, care va fi acolo, dar eram şi eu acolo. În ordinea ierarhică în stat, până una ulta, preşedintele Senatului este înaintea premierului, deci Garda trebuia să dea onorul preşedintelui Senatului. În al doilea rând am aflat că cel care urmează să vorbească acolo este tot Cioloş şi eu o să am un loc foarte onorant - stau alături de primarul din satul Deveselu. Şi atunci am spus că dacă eu sunt chemat acolo de marionetă, ca să dau bine eventual la camere, mai bine stau să-mi văd de treabă, că am ce să fac", a relatat Tăriceanu marţi seara la B1tv, informează Mediafax.

Denunţătorul din dosarul Hexi Pharma, prima apariţie publică

Explicaţia a venit după ce Tăriceanu a refuzat până în prezent să dea detalii privind refuzul său de a participa pentru că ar fi chestiuni "sensibile". Întrebat anterior de ce nu a mers la Deveselu, preşedintele Senatului a spus că "este vorba despre respectul faţă de instituţii într-o ordine constituţională".

După ce mai mulţi politicieni şi-au exprimat nemulţumirea pentru că nu au fost invitaţi, premierul Dacian Cioloş a precizat că ''invitaţiile la ceremonie precum şi conţinutul acesteia au avut ca actor principal Ambasada SUA (SUA fiind deţinătorul acestei facilităţi de apărare de la Deveselu), desigur în consultare cu Ministerul Apărării şi cu celelalte instituţii guvernamentale cu atribuţii în domeniu''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.