Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Afirmaţia lui Cioloş despre Ordonanţa 13 şi intrarea în Schengen, o invenţie

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a apreciat, joi, că este "o invenţie" şi o afirmaţie "pur politicianistă" declaraţia fostul premier Dacian Cioloş potrivit căreia România ar fi avut şanse să intre în acest an în spaţiul Schengen dacă nu ar fi fost situaţia cu Ordonanţa 13. El a menţionat că se va întâlni luni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a-l informa în legătură cu problema gravă a derapajelor unor autorităţi din România privind încălcarea drepturilor şi libertăţile cetăţenilor, care a culminat cu ancheta DNA asupra Guvernului.

"Eu cred că este o invenţie (afirmaţia lui Dacian Cioloş - n.r.). O să fiu luni la Bruxelles, unde am programată o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Cunosc ambianţa la nivelul CE. Atâta vreme cât probabil noi nu vom constata ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare instituit în urmă cu 10 ani, probabil nici despre aderarea la spaţiul Schengen nu vom putea vorbi. Aceste lucruri nu se vor putea realiza anul acesta pentru că cele două probleme sensibile ar deveni subiecte de dezbatere politică în campaniile electorale care urmează în Franţa şi în Germania. (...) Vă garantez că acest subiect nu va fi pus pe masa discuţiilor la nivelul Comisiei Europene cel puţin anul acesta. Deci, afirmaţia domnului Cioloş este pur politicianistă", a declarat Tăriceanu la Antena 3.

El a menţionat că doreşte să-l informeze pe preşedintele Comisiei Europene despre "problema încălcării drepturilor şi libertăţilor omului" care a fost "complet ocultată". "Nu în ultimul rând, doresc să-l informez pe preşedintele Comisiei Europene că această problemă a corupţiei, care este practic una obsesivă în rândul unora dintre politicienii români care ne reprezintă în străinătate, a făcut să fie complet ocultată o altă problemă gravă, şi anume derapajele şi excesele unor autorităţi din România care au încălcat grav drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi acest lucru nu este deloc analizat în raportul CE în cazul MCV. Cred că este de obligaţia mea să-i aduc la cunoştinţă aceste probleme, bineînţeles ceea ce s-a întâmplat cu acţiunea DNA în cazul anchetării Guvernului este numai punctul final al unui lung şir de abuzuri care s-au petrecut în România şi de care este bine ca înalţi oficiali ai CE să fie informaţi", a adăugat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, va discuta cu preşedintele Juncker şi despre proiectul Uniunii Europene în viitor, care sunt şansele pe care le are România ca să poată profita sută la sută de statutul de membru al UE, efectele ieşirii Marii Britanii, răspunsurile la migraţie, conform Agerpres. Fostul premier Dacian Cioloş a susţinut, joi, la Cluj-Napoca, la Facultatea de Studii Europene a Universităţii "Babeş-Bolyai", că România ar fi avut şanse să intre în acest an în spaţiul Schengen, cel puţin din punct de vedere al bazelor aeroportuare, dacă nu ar fi fost situaţia creată de OUG nr. 13.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.