Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu `alege` calea prezidențială. Liderul ALDE își pregătește terenul pentru candidatură și ruptura de PSD

bugetul.ro
Tariceanu

Interesante semnalele transmise în ultimul timp de președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu. Are poziționări diferite de cele ale PSD, este ținut în brațe de o parte a media care a întors armele împotriva PSD și mai ales... face gesturi despre care apropiații susțin că nu le-ar face fără un interes major. Surse politice susțin că șeful ALDE și-ar fi asigurat sprijinul ferm al unui potent mogul media.

Gigi Becali va lua foc! Se solicită REVOCAREA liberării condiționate a latifundiarului din Pipera

Tăriceanu dorește să devină popular, foarte popular. A luat țara la picior, a renunțat temporar la coloana oficială și se cazează prin pensiuni. Tipic unui demnitar care se pregătește de o campanie electorală prezidențială. Chiar singur a ținut să spună că se află împreună cu familia într-o călătorie prin ţară, precizând că se cazează la pensiuni şi călătoreşte fără coloană şi program oficial.

"Ca în fiecare vară, călătoresc prin ţară pentru a cunoaşte mai bine locurile şi oamenii. De fiecare dată mă cazez la pensiuni, pentru că acolo am ocazia să vorbesc cu turiştii, să văd ce îi frământă. Nu merg nici în coloană oficială şi nici cu un program oficial, ci împreună cu familia, pentru a mă relaxa. Zilele acestea voi fi în Alba, Hunedoara, iar apoi Bucovina", a scris joi Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Numai că ”fiecare vară și vorbitul cu oamenii” nu e punctul forte a lui Tăriceanu. Să ne amintim doar faza cu ”vreți să vă fac hotel” atunci când din postura de premier vizita populația afectată de inundații din Banat, coada de la Poliția Rutieră sau și recent coada de la Muzeul Mineritului unde iar a sărit peste coadă și deci în fața oamenilor cu care pretinde că vorbește și pe care dorește să îi cunoască.

Și pentru a fi și mai convingător, liderul ALDE a simțit nevoia unor noi precizări la doar o zi distanță:

”În această perioadă, vizitez mai multe județe pentru a vorbi cu oamenii și a vedea la fața locului lucrurile bune care se întâmplă în fiecare localitate. Zi de zi, #România progresează, fie că progresele se fac simțite în industrie, în agricultură sau în turism. Astăzi, am fost în județul #Alba unde, printre altele, am vizitat și Muzeul Mineritului, de la Roșia Montană. Am fost impresionat de modul în care comunitatea a organizat acest muzeu și vreau să îi felicit pe cei care zi de zi se implică pentru a oferi turiștilor o experiență plăcută.”, spunea Tăriceanu tot pe Facebook.

Surse politice susțin că Tăriceanu se pregătește intens de candidatură la alegerile prezidențiale din toamna lui 2019. El mizează pe discursul dur anti-sistem - DNA și SRI, pe sprijinul media al mogulilor cu probleme și speră în dislocarea masivă a electoratului de stânga (tradițional PSD) dar care în absența unei oferte bune a social-democraților să îl susțină pe el. În plan intră și o ieșire controlată sau nu din actuala majoritate cu PSD pentru a putea lupta mai eficient și a marca puncte electorale în dauna actualului președinte al României care nu a făcut nici un secret din faptul că își dorește un al doilea mandat la Cotroceni.

Există varianta unei ieșiri controlate din Coaliție, dar varianta nu prea este agreată de PSD pentru că s-ar da impresia fragilizării chiar în prag de alegeri. De aceea varianta unei ieșiri forțate e mai plauzibilă și dacă luăm în calcul și eforturile PSD de a asigura o majoritate fără ALDE atunci e clar că liderii PSD iau în calcul mișcările necontrolate ale lui Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.