Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre Congresul ALDE: 'Am fost șantajat de Daniel Constantin'

tariceanu

Co-președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat duminică că Delegaţia permanentă a ALDE a decis convocarea Congresului partidului în 21 aprilie, la Palatul Parlamentului. De asemenea, liderul ALDE nu a ezitat să critice gestul lui Daniel Constantin, despre care a spus că a ieșit din ședință în mod „demonstrativ”. Mai mult, Tăriceanu l-a acuzat pe Daniel Constantin că l-a șantajat cu anumiți colegi din ALDE, înaintea alegerilor parlamentare.

ALERTĂ - Se rupe ALDE? Daniel Constantin și-a RETRAS oamenii din ședință / VIDEO

„A fost stabilită data congresului extraordinar, acesta va avea loc pe 21 aprilie, la Palatul Parlamentului. De asemenea am stabilit și normele de organizare. Norma de reprezentare a fost stabilită după trei criterii, anume: 30% din ponderea numărului de delegaţi va fi dată de numărul de membri ai organizaţiei, 30% de rezultatele la alegerile locale şi 40% de rezultatele la alegerile parlamentare. Discutăm ca număr de voturi obţinute în clasamentul procentelor fiecărei filiale. (...) Am asistat la câteva comentarii făcute de colegul meu Daniel Constantin, care și-a exprimat nemulțumirea față de cum funcționează ALDE și a ieșit din sală. Am și eu o serie de nemulțumiri legate de funcționarea ALDE, nu numai în ultima perioadă. Relația care a funcționat bine colegial a înregistrat o sincopă la alegerile parlamentare și eu am fost șantajat de domnul Daniel Constantin, privind pozițiile pe liste ale unor colegi. Am făcut eu concesia, dar a fost una costisitoare, a trebuit să sacrific oameni care munciseră, altfel ALDE nu era astăzi în Parlament. Așteptările cetățenilor sunt foarte mari, nu putem rămâne blocați în decizii interne, trebuie să existe o modalitate eficientă și democratică de luare a deciziilor” a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Țiriac revine cu o nouă LOVITURĂ de PROPORȚII. Decizia luată de miliardarul român

În acelaşi timp, el s-a declarat deschis pentru o discuţie cu cei care „au plecat demonstrativ”: „Dacă cei care au plecat demonstrativ doresc să purtăm o discuţie, nu văd de ce nu am face un astfel de gest”.

Întrebat dacă îl mai sprijină pe Daniel Constantin, Tăriceanu a spus că decizia privind retragerea sprijinului politic se ia de către forurile de conducere ale partidului și coaliției de guvernare.

„Sprijinul politic nu-l dau eu, personal, îl dă structura abilitată. O să vedem în perioada următoare. (...) Aceste puseuri de orgolii nu sunt fireşti. Trebuie să împărţim aceleaşi seturi de valori. Dacă avem obiective diferite, fiecare trebuie să şi le definească şi, în funcţie de acesta, mergem într-o direcţie sau alta”, a subliniat Tăriceanu, la sfârşitul şedinţei Delegaţiei Permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.