Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu are vești mari pentru români: 'Obiectivul strategic este creşterea accelerată a salariului minim'

tariceanu

Politicile Guvernului care vizează creşterea veniturilor românilor reprezintă un obiectiv strategic fundamental de care depinde dezvoltarea economică a ţării, a declarat marţi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Venitul mediu din România raportat la venitul mediu de la nivelul Uniunii Europene este în 2017, atenţie, la puţin peste 30%. Diferenţa este cu siguranţă sesizabilă - aproape 60% faţă de media europeană în ceea priveşte PIB-ul pe locuitor, puţin peste 30% în ceea ce priveşte nivelul salarial. Cu alte cuvinte, românii care prin munca şi performanţa lor au asigurat dezvoltarea economică nu regăsesc această creştere în buzunarele lor decât într-o măsură mult prea mică. De aceea, politicile guvernamentale care urmăresc să asigure creşterea veniturilor românilor reprezintă un obiectiv strategic fundamental de care depinde dezvoltarea economică a României din perspectiva lui 2030 şi aici mă refer inclusiv la creşterea accelerată a salariului minim, dar şi la o lege a salarizării care să asigure creşteri constante ale veniturilor românilor în următorii ani", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Victoria, la evenimentul "Pentru un viitor sustenabil", organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Citește și: INS: Economia României a crescut în al treilea trimestru cu aproape nouă procente, depăşind estimările

El a subliniat că, fără astfel de politici susţinute, "hemoragia de creiere, migraţia masivă nu va putea fi stopată".

"An de an, după cum ştiţi, români bine pregătiţi, specialişti în diverse domenii de vârf aleg să plece din România şi să contribuie la dezvoltarea durabilă a altor state. Sănătatea, unde România are doar 50% din necesarul specializat, este, poate, cel mai dramatic exemplu, dar exemplele pot continua şi cu multe alte domenii", a susţinut Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Senatului a adăugat că, în calitate de liberal, a ştiut să stopeze "excesele de populism, care i-au făcut pe unii, la finele anului 2008, (...) să susţină creşterea salariilor cu 50% peste noapte".

Citește și: ANAF, date oficiale despre angajatorii care nu au plătit contribuţiile sociale: restanţe de aproape 16 mld. lei. Agenţia anunţă executări silite

"Tot ca liberal, astăzi, susţin o creştere susţinută a veniturilor în conformitate cu creşterea economică a României. Este poate cea mai liberală măsură economică posibilă, pentru că recompensează performanţa. În plus, alături de investiţiile în infrastructură, trebuie să avem în vedere încurajarea unei forţe de muncă bine pregătite, cum ar fi susţinerea învăţământului dual şi, în general, a învăţământului, pentru că numai astfel vom putea fi siguri că România nu rămâne un furnizor de forţă de muncă ieftină, ci devine o putere economică a Uniunii Europene", a evidenţiat Călin Popescu-Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.