Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, atac la Ponta? ”Nu e treaba lui să meargă la inundații”

ponta tariceanu



'Există în România o concepţie răspândită şi total greşită în baza căreia lumea crede că în aceste cazuri trebuie să acţioneze primul-ministru. Nu este treaba prim-ministrului. Există structuri specializate afectate acestor acţiuni. (...) Este sarcina Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care este coordonat de Ministerul de Interne şi nu este sarcina premierului să se ducă să dea dispoziţii. Dacă, de exemplu, premierul este un om de cultură, un jurist care nu are nici calităţi organizatorice, nici cunoştinţe tehnice... (...) nu este de resortul prim-ministrului', a spus Tăriceanu într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări referitoare la modul în care premierul Victor Ponta a gestionat problema ultimelor inundaţii.

Potrivit fostului premier, 'în cel mai fericit caz' prim-ministrul poate decide atunci când autorităţile sunt depăşite.

'În cel mai fericit caz, el poate să decidă mobilizarea altor resurse suplimentare, dacă autorităţile sunt depăşite. În acest sens, prima responsabilitate este a prefectului, ISU, celelalte structuri deconcentrate şi oricând, în situaţii excepţionale, pe perioade scurte de timp, se poate întâmpla ca nici autorităţile, cu toată celeritatea cu care intervin, cu toată bunăvoinţa, să fie depăşite', a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a efectuat, miercuri, o vizită în judeţul Prahova, participând la o ceremonie de omagiere a personalităţii lui I.G. Duca, dar şi la o întâlnire cu reprezentanţi ai administraţiei.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.