Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, ATAC VOALAT la adresa lui Iohannis. Ce îi reproșează președintele Senatului

tariceanu

În România sunt "foarte mulţi" care se uită la Uniunea Europeană, aşteptând ca acest for să le spună ce să facă "pas cu pas", dar ţara noastră trebuie să aibă curajul de a promova un model economic propriu, a declarat, marţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la conferinţa "Modelul economic românesc în cadrul UE: Provocări - oportunităţi - priorităţi", organizată la Palatul Parlamentului. 

El a menţionat că a vorbit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre problemele specifice României. "Am vorbit şi eu cu Juncker, căruia i-am împărtăşit preocupările noastre şi ale mele. A spus acelaşi lucru: 'E în mâinile voastre să vă rezolvaţi problemele'", a spus Tăriceanu, potrivit agerpres.ro.

Percheziții MASIVE în București și Ilfov: Prejudiciu URIAȘ la bugetul de stat


Preşedintele Senatului a susţinut că în România există persoane care aşteapă să fie ghidate "pas cu pas" de Uniunea Europeană. 

"Numai că, din păcate, la noi sunt foarte mulţi care se uită la Uniunea Europeană, sigur, cu admiraţie, dar aşteptând parcă să ne spună ei ce să facem, pas cu pas. N-o să ne spună. Fiecare ţară este suverană şi poate să îşi aleagă modelul pe care îl crede", a precizat el. 

Tăriceanu a subliniat, în context, nevoia ca România să aibă "curajul" de a-şi crea propriul model economic. 

"Sigur că primim ajutor de la ei, (...) dar, dacă n-o să avem curajul să ne promovăm un model economic, să avem curajul să ne promovăm interesele şi să aşteptăm să ne ducă ei de mânuţă către orizontul de bunăstare şi de performanţă, n-o să se întâmple", a afirmat preşedintele Senatului. 

El a evidenţiat că în Uniunea Europeană lucrurile se desfăşoară după legile economiei. "În UE sunt 28 sau vor fi 27 de state care sunt în competiţie. Trebuie să ţinem cont de acest lucru", a spus el.

ALERTĂ - Legea salarizării, ADOPTATĂ de Senat


În opinia lui Călin Popescu-Tăriceanu, obiectivul ca România să devină a şaptea putere economică a Europei este unul "realist". 

"A venit momentul în care să gândim cu seriozitate şi responsabilitate despre un model economic propriu, care să ajute România în perioada ce urmează şi să poată să ducă la atingerea obiectivului pe care eu cred că îl putem asuma în mod logic şi realist şi anume de a deveni a şaptea putere economică a Europei", a afirmat Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului a adus şi o clarificare în ceea ce priveşte modul în care Guvernul se raportează la companiile multinaţionale din ţara noastră. 

"Doresc să înlătur o anumită impresie care s-a propagat în ultima vreme, nu îngrijorător, dar am văzut-o în presă, aceea că actualul Guvern şi majoritatea parlamentară care îl susţine se găsesc într-o relaţie conflictuală cu companiile multinaţionale. (...) Să ştiţi că susţinerea capitalului românesc nu înseamnă crearea de obstacole pentru companiile multinaţionale. Sunt binevenite în continuare", a punctat el. 

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat nevoia ca orice companie de pe teritoriul României să respecte legislaţia statului. "Legislaţia românească este aceeaşi pentru toţi - şi în ceea ce priveşte drepturile, şi în ceea ce priveşte obligaţiile. (...) Ni se pare firesc ca orice companie să aibă anumite responsabilităţi legate de locul unde îşi derulează afacerile şi obţine profituri", a adăugat preşedintele Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.