Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu continuă lupta cu șefele DNA și ÎCCJ

Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a explicat, miercuri seara, la Digi24, că nu este un sabotor al luptei anticorupție, ci, prin demersurile sale din ultimele zile, care au stârnit controverse, vrea ca exceselor din corupție să nu li se răspundă cu alte excese.

„Nu mai ai autoritatea morală să asiguri credibilitatea instituției, prezența acestor doamne are un efect de decredibilizare a justiției. Când președintele Înaltei Curți se folosește de instrumentele de putere pentru a pune în cătușe un om care stă șase luni în privare de libertate, aceste lucruri trebuie privite cu mare seriozitate”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la Digi24.

"Acest caz este un semnal grav de alarmă. Suntem martorii unui incredibil abuz de putere, care pune sub semnul întrebării modul în care funcționează justiția", a mai spus acesta.

El s-a arătat indignat că în cazul Rarinca, o femeie complet inofensivă, s-au folosit „agenți provocatori”, mascați, iar DNA a fost pus „pe repede înainte”.

Am vrut să trag un semnal de alarmă foarte serios, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu, explicând că și președintele are un rol în funcționarea justiției prin faptul că prezidează ședințele CSM sau numește judecători.

„E un caz foarte grav, nu putem să ne facem că nu-l vedem”, a insistat numărul 2 în stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.