Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, despre dosarul Rompetrol II: Un mesaj pentru toţi cei care vor să mai devină miniştri

tariceanu3

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că preşedintele Klaus Iohannis "a făcut foarte bine" că a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală pentru patru foşti miniştri în dosarul Rompetrol II, acesta arătând că demersul respectiv este un mesaj pentru viitorii miniştri, însă a precizat că deciziile politice nu pot fi cenzurate de Parchet. 

"Să ştiţi că a făcut foarte bine domnul Iohannis, e un mesaj pentru toţi cei care vor să mai devină miniştri să-şi bage minţile-n cap. Atâta înţelegem noi din ceea ce înseamnă statul de drept. Deciziile politice nu pot fi cenzurate de Parchet, asta vă spun, în baza principiului separaţiei puterilor în stat. Pentru deciziile politice, responsabilii politici, miniştrii sunt ţinuţi la respect până la urmă, ca să folosesc o altfel de formulă, de cetăţeni prin votul pe care îl dau ei", a arătat Tăriceanu, potrivit agerpres.ro.

Se anunţă o surpriză imensă în lotul României pentru EURO. Fanii sunt revoltaţi


Acesta nu a dorit să comenteze acuzaţiile formulate pe acest subiect de către o serie de lideri ai PNL potrivit cărora ar fi fost la curent, alături de conducerea PSD, cu acţiuni despre care se vorbeşte în dosarul Rompetrol II. 

"Întotdeauna, la orice sunt eu la curent cu domnul Dragnea şi cu domnul Ponta (...) Pot să fiu la curent ca orice om care urmăresc viaţa publică (...) Nu am să comentez pentru că nu cunosc subiectul şi pentru acţiuni care sunt derulate la mulţi ani după încheierea mandatului meu. Ce să comentez eu despre implicarea mea? Nu vă daţi seama că este o absurditate?", a subliniat Călin Popescu Tăriceanu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală pentru patru foşti miniştri, Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea, în dosarul Rompetrol II.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.