Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, despre România post-BREXIT: Asumarea unui obiectiv de țară ambițios

Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că România post-Brexit este într-o poziţie în care nu mai poate amâna asumarea unui obiectiv de ţară ambiţios, acela ca, fiind a şaptea putere din punct de vedere demografic şi teritorial a Europei, să devină şi a şaptea putere economică. 

"România post-Brexit este într-o poziţie în care nu mai poate amâna asumarea unui obiectiv de ţară ambiţios. Trebuie să ne asumăm ca obiectiv transformarea atuurilor demografice şi teritoriale în atuuri economice: a şaptea putere din punct de vedere demografic şi teritorial a Europei, a şaptea putere economică. În caz contrar, într-o Europă cu două viteze vom fi abonaţi la statutul de piaţă de desfacere şi furnizor de mână de lucru ieftină", scrie Tăriceanu pe Facebook.

Antena 3: Ponta, consilier onorific al lui Erdogan. Reacţia fostului premier / UPDATE


El a subliniat că, în calitate de preşedinte al Senatului şi copreşedinte al ALDE, va susţine asumarea acestui obiectiv ca România să fie a şaptea putere economică. 

"După negocierile din zilele acestea de la Bruxelles, trebuie să tragem linia şi să discutăm cu obiectivitate şi seriozitate cu privire la proiectul de ţară. România are nevoie de un proiect concret, cu obiective clare şi paşi clari. Ca preşedinte al Senatului şi copreşedinte ALDE voi susţine în săptămânile şi lunile care vor urma asumarea acestui obiectiv concret: România a şaptea putere economică a Europei", a arătat Tăriceanu.

Surpriză URIAȘĂ: Cine va fi noul SELECȚIONER al României (presă)


El a atras atenţia, în legătură cu discuţiile de la Bruxelles pe tema Brexit, că România trebuie să înţeleagă că Europa nu-i datorează nimic şi trebuie să înveţe să-şi apere interesele, în caz contrar, alţii vor face jocurile. 

Dincolo de negocierile şi discuţiile de la Bruxelles, consideră şeful Senatului, un obiectiv este prioritar: creşterea forţei economice a României. 

"România este în acest moment a şaptea ţară europeană în raport cu populaţia şi teritoriul; dar în mod constant avem cea mai mică influenţă în luarea deciziilor. Cauza principală este de natură economică: România este pe ultimele locuri în Uniunea Europeana din punct de vedere economic şi asta se reflectă în influenţa noastră în Europa", a adăugat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.