Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Eu şi Ponta - doi mari reformatori de dreapta

Preşedintele Partidului Liberal Conservator (PLR), Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, duminică, că dacă noul Cod Fiscal este blocat în Parlament de către PNL, atunci formaţiunea sa sprijină soluţia asumării răspunderii de către Guvern. Tăriceanu susţine că noul Cod Fiscal este de "cea mai pură factură liberală", la 10 ani de la o altă mare reformă: introducerea cotei unice de impozitare.

"Noul Cod Fiscal este o terapie de şoc liberală şi reprezintă reforma fiscală cea mai amplă de la introducerea cotei unice, la 1 ianuarie 2005, reformă promovată de guvernul pe care l-am condus. În ciuda tuturor declaraţiilor politicianiste ale opoziţiei, modificările de acum, la 10 ani distanţă, reprezintă o reformă fiscală de cea mai pură factură liberală. Dacă opoziţia îşi va pune în practică strategia de tergiversare a modificărilor fiscale în Parlament, atunci Partidul Liberal Reformator va susţine o decizie a coaliţiei de guvernare de asumare a răspunderii pe noul Cod Fiscal", afirmă Tăriceanu.

Vezi şi: Ponta se întoarce la vechile metehne şi se oferă pe tavă Opoziţiei

Preşedintele Senatului se arată surprins de criticile opoziţiei cu privire la noul Cod Fiscal, în condiţiile în care vechiul PNL a cerut măsuri liberale. Astfel, "prin opoziţia lipsită de argumente solide", mai afirmă Tăriceanu, PNL "dovedeşte că ar trebui să îşi schimbe denumirea în vechiul PDL".

Călin Popescu Tăriceanu îşi asumă practic proiectul noului Cod Fiscal, pe care îl pune pe seama influenţei liberale exercitate de partidul virtual PLR. "Modificările de la noul Cod Fiscal confirmă că am avut dreptate când am susţinut rămânerea liberalilor la guvernare. Este nevoie de un partid liberal care să susţină de la guvernare o agendă liberală pentru România. Partidul Liberal Reformator este singurul partid liberal din România şi dezbaterea din aceste zile demonstrează acest lucru", mai afirmă preşedintele Senatului.

Vezi şi: EXCLUSIV - Noul Cod Fiscal / DOCUMENT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.