Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu face un gest extrem de CONTROVERSAT și PERICULOS

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu se lasă în războiul cu DNA și face un gest controversat și extrem de periculos în aceste zile. Tăriceanu le-a cerut, public, susținătorilor ALDE ca în ziua votului să își cheme 50 de cunoștințe la vot. Gestul lui Tăriceanu este periculos și controversat, în condițiile în care partenerul său de alianță, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru o faptă asemănătoare.

”Dumneavoastră aveți în agenda de telefoane 50 de persoane cărora să le transmiteți în ziua votului să voteze ALDE? Dacă aveți 50 de persoane care să voteze ALDE, atunci înseamnă că v-ați făcut datoria”, le-a spus Călin Popescu Tăriceanu membrilor și simpatizanților prezenți la lansarea candidaților ALDE la alegerile locale, informează HunedoaraLiberă.

Întrebat la conferința de presă dacă nu este de părere că îndemnul său s-ar putea asemăna cu speța din dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat pentru mobilizarea de la Referendumul din 2014, Tăriceanu a declarat că aceasta este practica în toate țările democratice:

„Este datoria intrinsecă a partidelor de a transmite mesajul către alegători și de a-i mobiliza la vot. Iar votul și mobilizarea la vot reprezintă o atitudine de cultură civică și politică. Dacă la alegerile viitoare, din cauza restrângerilor date de actuala lege electorală, vor veni mai puțini oameni la vot, acest lucru va însemna un deficit de democrație. Nu e propagandă, e un exercițiu democratic pe care partidele din lumea democratică îl fac. Este o modalitate perfect legală”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.