Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, ieșire FURTUNOASĂ la adresa 'statului paralel': 'Toate eforturile mele se vor concentra pe finalizarea legilor justiției'

bugetul.ro
Tariceanu

Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a acceptat invitația jurnaliștilor de la Cotidianul de a publica în noua secțiune intitulată „Părerea unui prim-ministru” o opinie care se referă de această dată  la legile justiției.

Tăriceanu anunță că va „susține obiectivul nenegociabil pentru care ALDE a fost mandatat la alegeri”, enumerând: „stoparea abuzurilor și ilegalităților săvârșite de instituțiile de forță, aflarea adevărului cu privire la mecanismele și autorii abuzurilor și, mai cu seamă, o independență reală a Justiției”.

De asemenea, șeful Senatului anunță că, în cadrul dezbaterilor ce vor avea loc în Parlament, „toate eforturile” sale se vor concentra pe finalizarea legilor justiției, „indiferent de presiunile de tot felul care nu vor întârzia să se manifeste dinspre „statul paralel“ și mercenarii acestuia împotriva noastră”.

O celebră tenismenă o 'ÎNȚEAPĂ' pe Simona Halep, înainte de meciul cu Wozniacki: 'Așa NU poți câștiga un Grand Slam'

„Semnalele și concluziile partenerului de coaliție, PSD, în această privință sunt congruente și fără echivoc. E din ce în ce mai clar că degeaba facem alegeri, degeaba formăm o majoritate parlamentară legitimă, degeaba facem planuri de guvernare, degeaba mandatăm miniștri în Guvern, dacă deciziile politice sunt luate în altă parte, ilegal și ilegitim, de „statul paralel“. Aceasta, în condițiile în care DNA a ajuns să ancheteze, sfidând Constituția, așa cum a statuat CCR, oportunitatea hotărârilor guvernamentale și să contribuie într-un mod cu totul arbitrar – și care nu are nimic în comun cu lupta anticorupție – la „executarea“ unor membri ai Cabinetului. Dacă ratăm acum prilejul revenirii la normalitate, „valorile“ stalinismului și ale poliției politice de tip totalitar vor conduce România în anii ce urmează.

Așa cum în probleme de politică externă forțele politice au acționat în mod solidar, aproape fără excepție, la fel ar trebui să se întâmple și acum, la adoptarea legilor justiției. Aceste legi nu reprezintă interesul unui partid sau al coaliției, ci interesul major al revenirii la democrație în statul român. N-aș vrea să se înțeleagă că ALDE și PSD dețin monopolul soluțiilor perfecte sau că proiectele de lege nu pot fi amendate. Cred în dezbaterea reală, așa cum am demonstrat timp de aproape doi ani, când am condus Grupul de lucru Senat – organizații profesionale ale magistraților, pe tema legilor justiției. Mai cred că și celelalte grupuri parlamentare pot veni cu soluții, dar nu pot accepta împotrivirea la orice modificare a actualelor legi manifestată de apărătorii „statului paralel“, printre care se numără președintele României, chiar înainte să cunoască proiectele de lege avansate spre dezbatere. De fapt, aici se vede că pentru anumite forțe politice și instituții de forță dirijate de președintele României, starea actuală de dependență a justiției este foarte convenabilă. Ele doresc s-o mențină neschimbată pentru a perpetua mecanismul prin care au reușit în anumite momente să uzurpe puterea politică și prin care adversarii incomozi sunt eliminați sau supuși presiunilor de tot felul cu ajutorul dosarelor și cătușelor, țara ajungând să fie condusă de această tabără, indiferent de rezultatul alegerilor. (...)

Afaceristul Ioan Niculae, dezvăluiri BOMBĂ în faţa magistraţilor:'Dosarul Romgaz, o ţintă economică.Au vrut să distrugă industria...'

În ultimul timp s-au multiplicat informațiile venite din interiorul unor instituții de forță despre ilegalitățile și abuzurile neîncetate petrecute la DNA și SRI condus de tandemul Maior – Coldea, inițiate din timpul mandatelor lui Traian Băsescu, continuate și amplificate după alegerile prezidențiale din 2014, despre șantajarea unor magistrați, despre ingerințele anticonstituționale ale celor două instituții în activitatea instanțelor și despre folosirea luptei anticorupție drept paravan pentru eliminarea adversarilor politici. Lista dezvăluirilor este atât de lungă și amploarea ilegalităților este atât de mare (col. Daniel Dragomir despre SRI și DNA, fostul ministru Gabriel Sandu despre afacerea Microsoft, implozia din CSM, fostul ministru Gabriel Berca, Dan Radu Rușanu, Mariana Rarinca și mulți alți condamnați sau încarcerați pe nedrept, zeci de mii de cetățeni ascultați nejustificat etc.), încât mă întreb dacă nu ar fi cazul să trasăm CNSAS obiective cu privire la noua poliție politică, ce se arată a fi mai periculoasă la adresa drepturilor omului decât vechea Securitate. Cu sau fără un CNSAS având atribuții modificate, ALDE și PSD avem obligația să utilizăm toate mijloacele constituționale și legale pentru a scoate la lumină adevărul cu privire la activitățile ilegale desfășurate la DNA și SRI începând din perioada Băsescu.

Am considerat necesar să transmit acum opiniei publice aceste idei pentru a sublinia că toate eforturile mele, ca președinte al Senatului, și ale ALDE se vor concentra pe finalizarea în Parlament a legilor justiției, indiferent de presiunile de tot felul care nu vor întârzia să se manifeste dinspre „statul paralel“ și mercenarii acestuia împotriva noastră.”, susține Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.