Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, în război cu Ambasada SUA: 'Mă dezamăgeşte profund'. Ce jocuri acuză al doilea om în stat

bugetul.ro
Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, critică în termeni duri Ambasada SUA în România, în urma îngrijorărilor exprimate de reprezentanţa diplomatică în legătură cu propunerile legislative ale ministrului Justiţiei.

"Mă surprinde şi mă dezamăgește profund atitudinea Ambasadei SUA. Eu, ca alți români, am privit cu un respect profund la o Americă în care drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. Aceștia se fac, însă, că nu văd că în România normele elementare nu sunt respectate și avem permanent abuzuri și excese în Justiție. Suntem pe locul 1 în privința proceselor pierdute la CEDO! Ce dovadă mai bună că Justiția nu poate fi independentă în România, că judecătorii sunt timorați de procurori, că am ajuns într-o țară în care dictează procurorii? E acesta modelul politic pe care ambasada SUA îl promovează? Am îndoieli!", a declarat liderul ALDE.

Tăriceanu a mai susţinut că Ambasada SUA ar avea această atitudine pentru că se foloseşte de DNA în scopul promovării capitalului american în dauna firmelor româneşti.

Vezi şi: PNL vrea REVOLUŢIE: Modificarea Constituţiei şi concedierea funcţionarilor angajaţi de PSD, printre priorităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.