Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, injectat cu scopolamină

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Audiat ca martor de procurori în dosarul ”Vântu, Olteanu și milioanele”, lui Călin Popescu Tăriceanu i s-a propus să facă testul poligraf.

Solicitarea procurorilor către șeful Senatului trebuie să aibă legătură cu marturiile mai vechi ale acestuia, din alt dosar penal, când a fost prins cu minciuna, dar nu de poligraf, ci de declarațiile altor martori, inclusiv amicul său Ponta. Pentru asta deja Tăriceanu s-a mai ales cu un dosar.

Gluma cu poligraful și Tăriceanu, cel mai longeviv politician după Revoluție, alături de Traian Băsescu, are semnificațiile ei mai profunde.

Tăriceanu s-a dat multă vreme liberal și anti-comunist, dar, dacă te uiți la cariera lui, i-a mers bine mai ales în perioada în care oamenii lui Iliescu erau la putere. Dacă ar fi fost testat la vremea respectivă cu detectorul de minciuni, simpatizanții săi ar fi fost mai puțin dezamăgiți.

Voltele pe care Tăriceanu le-a făcut în ultimii zece ani, de la Alianța D.A. la PNL, apoi alături de PSD, sunt demne de cel mai alunecos membru al tagmei politicienilor.

Chiar crede cineva că Tăriceanu ar putea trece testul poligraf? E posibil. Când minciuna devine a doua natură, așa cum se întâmplă la politicienii cu ștate vechi, mai repede ar trebui inventat aparatul care să discearnă ce e adevărat din șirul lung de minciuni pe care îl debitează.

Sigur, așa ceva nu e permis decât în lumea spionajului, dar poate ar fi mai relevant ca Tăriceanu să fie conectat ”emoțional” la detectorul de minciuni, abia după ce a fost injectat cu serul adevărului (scopolamină).

Poate, în felul ăsta, există o șansă să aflăm că n-a primit niciun milion de la Vântu (via Olteanu) și să fim siguri pe ce spune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.