Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu intră la rupere împotriva lui Klaus Iohannis

tariceanu

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu consideră că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Dacian Cioloș ”bâjbâie” în problema dezinfectanților din spitale și le transmite acestora că au datoria să culeagă informații din toate zonele și să le ofere publicului.

”În momentul de faţă, atât Guvernul, cât şi preşedintele mi se pare că bâjbâie şi nu ştiu ce să facă, i-am spus prim-ministrului că nu grup de lucru trebuie să înfiinţeze la Guvern, ci o celulă de criză care să analizeze şi să ia măsuri rapid de remediere a situaţiei", a afirmat Tăriceanu. 

El a precizat că este foarte bine că preşedintele convoacă o şedinţă a CSAT, deşi a transmis că nu trebuie aşteptate "mari lucruri" în urma acestei reuniuni. 

"Mă aştept ca această şedinţă să nu fie una formală, la finele căreia preşedintele să iasă şi să ne spună nişte banalităţi. Suntem într-o situaţie gravă, pentru că sunt conexiuni pe care nu le ştim exact, dar care au permis unor firme să livreze dezinfectanţi spitalelor fără ca aceştia să fie eficienţi, din acest motiv mulţi dintre cetăţeni care sunt pacienţi îşi pun întrebarea: Nu este mai bine să mergem acasă să murim acasă, decât să murim în spital?", a completat Călin Popescu-Tăriceanu. 

Potrivit liderului ALDE, "CSAT-ul se poate implica şi preşedintele trebuie să-şi utilizeze atribuţiile pe care le are prin Constituţie pentru a scoate adevărul la suprafaţă şi a remedia situaţia". 

"Instituţiile statului, fie că este vorba de serviciile de informaţii, fie că este vorba de organele de anchetă au obligaţia să ne spună adevărul. Serviciile de informaţii spun că au trimis informări, dar informările dacă nu sunt trimise organelor de anchetă celelalte instituţii nu au atribuţii de anchetă, singurii care pot face anchetă sunt cei de la Procuratură, Procuratura trebuie să spună ce a făcut cu aceste sesizări - dacă au fost sau nu şi dacă au fost de ce le-au ţinut în sertar”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.