Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Mircea Ionescu-Quintus a fost mentorul nostru în perioada cea mai grea a existenţei PNL

bugetul.ro
Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanţe familiei lui Mircea Ionescu-Quintus, declarându-se mândru că PNL a avut un astfel de preşedinte, ''care a reuşit să întruchipeze sobrietatea şi eleganţa în politică, dar şi iubirea de ţară şi de neam''. 

''Îmi iau rămas bun cu adâncă tristeţe de la Mircea Ionescu-Quintus, cel care a fost mentorul nostru în perioada cea mai grea a existenţei PNL, după ratarea intrării în Parlament din 1992. Cu înţelepciunea care l-a caracterizat, cu experienţa politică şi de viaţă, cu bunătatea şi cu prietenia cu care ne-a înconjurat, a reuşit ceea ce părea puţin probabil pentru mulţi: să ne mobilizeze pe toţi pentru a readuce PNL-ul în 1996 în Parlament şi pentru a-l repune în rândul partidelor care aveau să decidă cursul ulterior al României spre valorile euroatlantice. Sunt mândru că PNL a avut un preşedinte ca Mircea Ionescu-Quintus, care a reuşit să întruchipeze sobrietatea şi eleganţa în politică, dar şi iubirea de ţară şi de neam a unui adevărat patriot format la şcoala Brătienilor sau a lui I.G. Duca'', a scris Tăriceanu pe Facebook. 

El a arătat că Mircea Ionescu-Quintus a fost ''unul dintre mulţii oameni politici care au trebuit să îndure grele suferinţe în temniţele şi lagărele de muncă ale regimului comunist proaspăt instalat''. 

''A avut şansa să supravieţuiască şi să poată duce mai departe flacăra liberalismului cu demnitate. Ne predă această responsabilitate şi datorie pe care mă tem că unii nu o înţeleg. Condoleanţele mele sincere doamnei Viorica Ionescu-Quintus şi fiului lor Răzvan. Dumnezeu să-l odihnească!'', a spus Tăriceanu. 

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 100 de ani. El va fi înmormântat luni la Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.