Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu modifică statutul ALDE în prag de Congres. Fidelii săi, răsplătiți. Vezi reversul medaliei

Incomod Media
tariceanu constantin

ALDE se  află pe ultima sută de metri înainte  de consfințirea trimfului  lui Călin Popescu Tăriceanu ca președinte unic. Însă după înfrângerea  aripii  fostului PC, condusă de  Daniel Constantin,  președintele  Senatului trebuie  să recompenseze ajutorul  dat de susținătorii săi,  lideri de filiale și nu numai. În acest sens,  joi seară a  avut  loc  o ședință restrânsă a conducerii ALDE  pentru a aduce  noi modificări la statut.

1.185 de delegați din toate cele 47 de filiale ALDE  au  fost  convocați astăzi pentru  validarea  propunerilor de  modificare  a Statutului partidului. Odată cu instituția președintelui unic, pentru a cărei ocupare se va înscrie numai Călin Popescu Tăriceanu, vor  fi create  patru funcții de prim-vicepreședinți.  Postul de secretar  general va  reveni lui Daniel Chițoiu, susțin surse din conducerea ALDE.

În schimb,  Tăriceanu își va răsplăti  fidelii cu posibilitatea de a  concura  pentru mai multe  funcții de vicepreședinți decât cele prevăzute  inițial.  Conform   surselor citate, aseară au fost operate mai multe schimbări la proiectul de statut.

"În viitorul  Birou Politic vom avea 16  vicepreședinți și alți 17 membri fără această funcție.  Tăriceanu a căutat să-i mulțumească pe toți care l-au  ajutat să-l pună cu botul pe labe pe Daniel Constantin, așa că a dispus suplimentarea locurilor în această structură de conducere", ne-au explicat  sursele citate.

Decizia  lui Tăriceanu  deschide însă  o cutie  a Pandorei.  Candidaturile pentru posturile de vicepreședinți sunt la liber, aceștia  urmând  să fie aleși uninominal de către delegații Congresului și nu pe moțiunea cu care  va candida  Tăriceanu la șefia PNL. Asta  înseamnă că practica micilor cooperative și  a negocierilor între liderii de filiale va  fi reînviată.

" Diseară, odată statutul adoptat, șefii de filiale  vor trece la târguit de voturi. Cine va obține sprijinul mai multor filiale, are locul de vice  asigurat  mâine, în a doua zi de Congres. Bineînțeles că o mână spală pe alta și că cei care au delegații puternice se  vor  susține reciproc și-i îi vor  lăsa pe ceilalți să bată din buze", ne-au explicat sursele citate.

Pe de altă parte, pentru foștii conservatori, aceste jocuri de culise de ultimă zi constituie  unica lor șansă pentru a-și mobiliza proprii delegați prezenți la Congres în tentativ  lor de a avea o oarecare reprezentare în viitorul Birou Politic, după eșecul lui Daniel Constantin de a anula în instanță organizarea  acestor alegeri interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.