Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Ordonanţa de urgență a Guvernului privind interceptările trebuie respinsă

tariceanu

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind interceptările trebuie respinsă, precizând că va avea o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru depunerea unei legi noi, care să prevadă înfiinţarea unei autorităţi independente de interceptări, aflată sub autoritatea Parlamentului.

"Astăzi o să doresc să discut cu Dragnea, încă nu am o discuţie programată, nu am stabilit ora, dar din punctul meu de vedere, ordonanţa trebuie respinsă. Înainte de a proceda, trebuie să venim cu un proiect alternativ, care trebuie să se bazeze pe ideea creării unei autorităţi independente de interceptări, care să fie pusă sub autoritatea Parlamentului", a spus Tăriceanu, potrivit RTVnet.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a decis stabilirea unui grup de lucru, în cadrul ALDE, pentru redactarea acestei propuneri legislative, care să meargă în acelaşi timp, în Parlament, cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului.

Tăriceanu a mai spus că va avea şi o discuţie cu liderii partidelor, primul rând cu cei de la PSD.

"Ar fi normal ca această propunere să fie discutată, să fie trecută prin comisii printr-o operaţiune simultană, de respingere a actualei OUG şi înlocuirea cu această autoritate independentă", a mai spus Tăriceanu.

El a precizat că în şedinţa Biroului Permanent al Senatului de luni se va stabili calendarul dezbaterii OUG privind interceptările,.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.