Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu pregătește lovitura într-un fief PNL

tariceanu

ALDE, formaţiunea politică formată din fuziunea PLR (partidul fondat de Călin Popescu Tăriceanu) şi Partidul Conservator, pregăteşte o lovitură într-un fief PNL. Potrivit unor surse politice, preşedintele Senatului negociază înregimentarea preşedintelui CJ Bihor, Cornel Popa.

Trecerea lui Popa la ALDE ar fi o mişcare de efect. Bihorul este filiala din care provine secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, noua vedetă liberală de la nivel naţional, iar o plecare a lui Popa ar face imposibilă atingerea ţintei de 50% din voturi la alegerile locale în judeţ. Aproximativ 15 primari din zona Beiuş-Ştei ar urma să plece la ALDE împreună cu actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor. Lor li s-ar adăuga şi numeroşi membri ai vechiului PNL, din localităţile cu primari din fostul PDL.

Cornel Popa, omul care a făcut din PNL principalul partid din Bihor, plecând de sub pragul electoral, a avut în ultimii 4 ani o relaţie tensionată cu primarul Oradiei, Ilie Bolojan. Acesta din urmă, cu ajutorul conducerii centrale a partidului, a reuşit să-l scoată pe Popa din cursa pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor. Oficial, Popa a anunţat că renunţă de bună voie, pentru a se întoarce în Parlament, unde a mai avut trei mandate.

"Partidul l-a trădat: Blaga i-a spus să plece, Alina Gorghiu s-a făcut ca plouă, Ilie Bolojan îi da cu tifla. Tăriceanu îl respectă, sunt vechi prieteni. Unde îi stă loialitatea?", au declarat surse politice pentru stiripesurse.ro. De altfel, la o conferinţă de presă la începutul lunii februarie, liderii ALDE Bihor vorbeau în termeni pozitivi despre Popa. Aceştia se bucurau că actualul şef al CJ Bihor nu va mai candida, pentru că "îl ştiu şi câinii de prin comune".

"Dacă Popa trece la ALDE, vor fi probleme pentru Bolojan. Acum PNL vizează 50%, dar la ce are Popa în judeţ, va fi 30% PNL, 20% ALDE. La Consiliul Judeţean, adio Mălan. La Oradea, Bolojan e mort. UDMR, PSD şi ALDE îl vor termina", au mai precizat sursele politice consultate de stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.