Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu - Premier. Scenariu în PSD / EXCLUSIV

sah

În PSD a început să fie discutat scenariul trimiterii lui Călin Popescu Tăriceanu la Palatul Victoria, spun surse social-democrate pentru stiripesurse.ro. Fără un acord al lui Victor Ponta, un asemenea scenariu pică.

Ancheta DNA care îl vizează pe Premier și presiunile exercitate asupra acestuia pentru demisie au generat un val de reacții pro și contra în partid. În fiecare grup PSD-ist se discută implicațiile problemei și se caută o soluție iar una dintre variante se referă la instalarea ca Premier a sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ne-au declarat surse parlamentare PSD.

Scenariul i-a fost prezentat unui lider PSD care a spus ca i-l va transmite lui Victor Ponta cu rezerva ca nu crede ca va fi de acord.

Scenariul presupune că Victor Ponta merge la Klaus Iohannis și își depune mandatatul de Premier spunând că nu dorește o criză politică. În continuare, coaliția de guvernare, care detine o majoritate parlamentara, ii prezinta lui Klaus Iohannis propunerea de Premier in persoana lui Calin Popescu Tariceanu cu mentiunea ca trebuie sa accepte candidatul majoritatii, altfel va provoca el o criza politica majora. Victor Ponta poate rămâne președinte al Camerei Deputaților sau lider de grup PSD in Camera Deputatilor și 'devine victimă'. La Senat PSD preia Președintele.

"Tăriceanu ar da o lovitură devastatoare PNL și este exact de ce are partidul nevoie. Ar fi sustinut de parlamentarii PSD pentru ca nu amplifica luptele interne", ne-a precizat sursele citate despre avantajele unui asemenea scenariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.